Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Válaszolt a szegedi Fidesz Mihálik Edvinnek: klasszik jobboldali szómágia a lényeg elhallgatásával
Szegeden 2020. április 5. 14:55

Válaszolt a szegedi Fidesz Mihálik Edvinnek: klasszik jobboldali szómágia a lényeg elhallgatásával

Egyértelmű, határozott állásfoglalást kért és várt Mihálik Edvin Zöld város programért felelős tanácsnok Rovó László, a Szegedi tudományegyetem rektora ügyében. Ezt nem kapott, csak átlagos fideszes kioktatást és szokásosnak mondható mellébeszélést.

Hirdetés

Hírportálunkat a Szegedi Törvényszék P.20.567/2020/9. számú és a Szegedi Ítélőtábla Pf.II.20.223/2020/4. számú ítéletével a következők közlésére kötelezte:

Helyreigazítás

A 2020. április 5-én 14:55-kor közzétett cikkünkben valótlanul híreszteltük, hogy Prof. Dr. Rovó László

  • egy olyan helyen síelt március elején, amely a koronavírus fertőzés egyik gócpontjává vált Ausztriában;
  • lázasan is dolgozott;
  • titkolta az állapotát és csak akkor vizsgáltatta meg magát, amikor már nem lehetett azt tovább titkolni.

* * *

Március 31-én jelent meg a Momentum szegedi elnökének Facebook-oldalán egy hosszú bejegyzés, amelyben arra kéri a szegedi Fideszt, foglaljanak egyértelműen állást Rovó László rektor ügyében, ahogy Mihálik írta:

„Kérem, a közbizalom mielőbbi helyreállítása érdekében foglaljanak önök is egyértelmű állást az ügyben!”

Ezt, már egyértelmű állásfoglalást végül nem kapott, de válaszolt neki a szegedi Fidesz. A felelet Bartók Csaba szegedi Fidesz-elnök Facebook-oldalán jelent meg, a választ a teljes elnökség jegyzi, azaz Bartók Csaba, Tápai Péter, Pál József és Halkó Pál. A teljes levél megtalálható írásunk alján a lényeg két szóban összefoglalható:

  • sértegetés,
  • mellébeszélés.

Mihálik Edvin mégis reagált rá, pontokba szedte, melyek azok a témakörök, amelyekre választ várt volna a szegedi Fidesz elnökségétől.

„Egyetértünk abban, hogy meg kell óvni a Szegedi Tudományegyetem méltóságát. Éppen ezért kértem önöket is állásfoglalásra! Nekünk is az a célunk, hogy megerősítsük az intézmény iránti bizalmat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy levonjuk a megfelelő személyi konzekvenciákat. A tények pedig önmagukért beszélnek”

– írja a tanácsnok a bejegyzésében.

Íme a szegedi Fidesz válasza:

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bartók Csaba Fidesz Halkó Pál járvány koronavírus Mihálik Edvin Momentum Pál József pandémia Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE Tápai Péter világjárvány