Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Örökbefogadással és az 1 százalék felajánlásával lehet segíteni a Vadasparkot
Szegeden 2020. április 5. 13:51

Örökbefogadással és az 1 százalék felajánlásával lehet segíteni a Vadasparkot

A járványhelyzet miatt a Szeged Vadaspark is kénytelen volt bezárni kapuit. Azonban mögötte tovább zajlik az élet, de az elmaradt bevételek nehéz helyzetbe hozzák az állatkertet, amely most a látogatók támogatását kéri.
Hirdetés

Annak ellenére, hogy a koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt a Szegedi Vadaspark egyelőre beláthatatlan ideig nem fogadhat látogatókat, az élet nem áll meg az állatkertben. A gondozók a háttérben ugyanúgy dolgoznak, az állatokat el kell látni, a cég működőképességét fenn kell tartani. 208 faj több mint 1500 egyede él az állatkertben, ebből 69 fajt nemzetközi fajmentő tenyészprogram, illetve törzskönyvi program keretén belül tartanak, köztük számos veszélyeztetett faj egyedét.

Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója elmondta, bevételeik nagymértékben lecsökkentek, hisz nem folyik be pénzt a belépőkből, valamint saját vállalkozásaik és más vállalkozók által fizetett bérleti díjak is szinte a nullára csökkentek. Ebben a nehéz időben a látogatókhoz fordul segítségért az állatkert.

Azt kérik, hogy aki teheti, az adója 1 százalékának felajánlásával, valamint az állatok örökbefogadásával támogassa a Vadaspark működését.

Az állatkertek világában az örökbefogadásnak nagy hagyománya van, ez Szegeden sincs másképp, sok állatnak van „gazdája”. Ezzel a támogatói formával már sokan segítették a Vadasparkot, hogy minél magasabb szinten tudják biztosítani az állatok ellátását.

Ráadásul ki ne szeretne egy zsiráf vagy egy elefánt boldog gazdája lenni?

Sokan nemcsak adományként fogták fel, hanem egyfajta ajándékként adják tovább az örökbefogadói oklevelet szeretteiknek, vagy akár kollégáiknak is. Most viszont még nagyobb a tét, ezekre a felajánlásokra most még nagyobb szüksége van az állatkertnek. Az örökbefogadás részleteiről itt tájékozódhat.

Veprik Róbert hozzátette, abban bízik, hogy az újranyitás után minden ugyanott folytatódik, ahol megszakadt márciusban. Akkor újra folytatják a mentőtevékenységünket is, amely révén évente közel ezer vadon megsérült vagy elárvult állatot tudnak ellátni és nagy részüket visszajuttatni a természetbe.

Amíg a látogatóknak nincs lehetősége felkeresni Vadasparkot, addig is az állatkert Instagram és Facebook oldalán nyomon követhetik mindennapokat és az aktuális történéseket. Többek között itt olvashatnak először a nagyszerű, zoológiai szempontból is kiemelkedő eredményekről is.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Szegedi Vadaspark