Túl a városon 2020. április 5. 08:07 Forrás: MTI

Harmincnégy magyarországi halottja van a koronavírusnak, Csongrád megye a harmadik legfertőzöttebb

Meghalt két 80 év feletti idős beteg, és 733-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

Hirdetés
Hirdetés

Azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, de hatvanhatra emelkedett a gyógyultak száma is. Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig harmincnégyen haltak bele, a gyógyultak száma hatvanhat. Jelenleg 13 ezer 435-en vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 21 ezer 250.

Továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Azt írták: ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik őket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (313 ember) és Pest megyében (142) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Győr-Moson-Sopron megye (34), Csongrád (30) és Szabolcs-Szatmár-Bereg (28) megye.

Az ország keleti felében több megyében tíznél is kevesebb fertőzött van: Békés megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében (8-8), Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (7), Heves megyében (3). Utóbbi megyében van a legkevesebb fertőzött az országban.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fertőzés halál járvány koronavírus pandémia világjárvány