Hirdetés
Ziccer 2020. április 4. 18:54

Soha ennyien nem voltak még kíváncsiak a fehérorosz focira

Az egyetlen bajnokság Európában, amit még nem győzött le a koronavírus-járvány. Legalábbis a meccsek zavartalanul zajlanak.
Hirdetés

Alekszandr Hleb szerint sok európai országban a futballbajnokság felfüggesztésének oka az volt, hogy valamelyik játékos vagy edző megfertőződött vagy beteg lett, Fehéroroszországban viszont tudomása szerint minden futballista egészséges.

A fehérorosz labdarúgás élő legendájának számító Hleb ezt arra válaszolva mondta az orosz Szport Ekszpressz újságírójának, hogy miért folytatódik, Európában egyedüliként a fehérorosz labdarúgó-bajnokság a koronavírus-járvány közepette is. Hozzátette azonban, a helyzet változhat.

Az Arsenal és az FC Barcelona korábbi középpályása (előbbiben 2005 és 2008 között, utóbbiban 2008 és 2012 között játszott, vagyis leginkább nem játszott, mert szinte végig kölcsönben focizott Németországban és Angliában) az interjúban mosolyogva mondta, hogy a fehérorosz bajnokság mérkőzéseire még soha nem voltak annyian kíváncsiak külföldről, mint manapság.

„Sok ország fizetett a közvetítésekért, olvastam, hogy már Törökország is, és egyre nagyobb az érdeklődés Spanyolország és Anglia részéről is”

– mondta Hleb, ak úgy zárta a beszélgetést, hogy 

„Köztársaságunkban, amennyire tudom, ma minden futballista egészséges. Lehet, hogy a legegészségesebb nemzet vagyunk.”

Persze, merne mást mondani!

kmn

Nyitókép: Szurkolók az FK Minszk – Dinamo Minszk fehérorosz bajnoki mérkőzésen március 28-n (fotó: EPA/Tatyjana Zsenkovics)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: foci járvány koronavírus labdarúgás világjárvány