Hirdetés
Túl a városon 2020. április 4. 09:33

Újabb hat halott van, 678 az igazoltan koronavírus-fertőzött ember Magyarországon

Ezek az aktuális számok szombaton délelőtt.
Hirdetés
Hirdetés

Miután csütörtökről péntekre öt ember halt meg a koronavírus-járványban Magyarországon,

szombatra újabb hat krónikus beteg veszítette életét, közülük öten 77 év felettiek voltak. Ezzel a hazánkban elhunytak száma 32-re nőtt.

A koronavirus.gov.hu kormányzati oldalon elérhető információk szerint

a fertőzöttek száma szombatra 678-ra nőtt, a gyógyultak jelenleg 58-an vannak, 11 ezer 399-en vannak hatósági házi karanténban és 19 ezer 424 mintavételt végeztek eddig Magyarországon.

Az oldalon olvasható közlemény szerint még mindig a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

Az oldal ismételten kiemeli, hogy a tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz, valamint egyéb ügyeik intézéséhez kérjék hozzátartozóik vagy a helyi önkormányzat segítségét.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adat járvány koronavírus világjárvány