Hirdetés
Túl a városon 2020. április 3. 17:55 Forrás: MTI

István boldog és tiszta a lelkiismerete

Boldog István fideszes országgyűlési képviselő azt mondta, maga kéri mentelmi joga felfüggesztését, hogy az igazságszolgáltatás előtt tisztázhassa magát.

Hirdetés

A Legfőbb ügyészség csütörtökön közölte, hogy Polt Péter legfőbb ügyész indítványozta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, mert a gyanú szerint jogellenesen befolyásolta uniós pályázatok elbírálásának eredményeit.

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt folytat eljárást, mert felmerült, hogy a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program egyes pályázataival összefüggésben bűncselekményeket követtek el.

A nyomozás során Boldog István országgyűlési képviselő érintettsége is felmerült. Hozzátették: az eljárás adatai szerint az országgyűlési képviselő a hivatali helyzetével, befolyásával visszaélt, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Boldog István 2018-ban a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú egyéni választókerületben szerzett parlamenti mandátumot.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Boldog István Fidesz hivatali vesztegetés Központi Nyomozó Ügyészség legfőbb ügyész Legfőbb Ügyészség Polt Péter

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés