Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Pulledpork-szendvicsek a frontvonalba: a Bánya BBQ & Blues szervezői így köszönik meg az áldozatvállalást
Szegeden 2020. április 3. 17:08

Pulledpork-szendvicsek a frontvonalba: a Bánya BBQ & Blues szervezői így köszönik meg az áldozatvállalást

Először rendezték volna meg Szőregen idén májusban a gasztrofesztivált, amely most csúszik a koronavírus-járvány miatt – valamikorra. A szervezők Szőregen megvendégelték azokat, akik nem tudnak otthonról dolgozni.

Hirdetés

„A szervezők az irodai munkát és a személyes találkozókat home office-ra és Skype hívásokra cserélték, azonban nagyra értékelik azok munkáját, akik ezt a hivatásuknál fogva nem tehetik meg. Nem tudunk helyettük beállni dolgozni, de el tudtuk hozni számukra a fesztivál ízeit. A Bánya BBQ&Blues szervezői pulledpork-szendvicset készítettek ebédre a szőregi háziorvos rendelője, a posta és a gyógyszertár dolgozóinak”

– küldték el a szervezők a fényképeket.

Mi meg adunk egy remek pulledpork-szendvics-receptet, bármikorra.

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 1,2 kg sertéscomb-vagy lapocka

A fűszerkeverékhez/pasztához:

  • 2 evőkanál barna cukor,
  • 2 teáskanál pirospaprika,
  • 1 teáskanál őrölt feketebors,
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény,
  • 1 teáskanál őrölt római kömény,
  • 1 teáskanál őrölt koriander,
  • 1 teáskanál szárított oregánó,
  • 1 teáskanál szárított majoranna,
  • 2 teáskanál fokhagymapor,
  • 30 gramm só,
  • 1 teáskanál sűrített paradicsom,
  • 4 evőkanál olaj plusz még egy kicsi a pirításhoz,
  • 4 evőkanál víz,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 150 milliliter víz (igen, külön, pluszban),
  • 100 milliliter ketchup (körülbelül 125 gramm),
  • 1 evőkanál szójaszósz,
  • 2 evőkanál bor- vagy almaecet,
  • 2 evőkanál Worcester szósz.

Az összeszereléshez:

  • szendvics buci
  • majonéz, sajt, csemegeuborka.

A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy fűszeres pasztát kapunk, amit ezután jól belemasszírozunk a húsba. Ha ez megvan, egy felforrósított lábasba olajat öntünk, és lepírítjuk a hús minden oldalát. Miközben pirul a comb, hozzádobjuk a felaprított vöröshagymát, a fűszeres pasztát (ami maradt a hús bekenése után), a ketchupot, a vizet, az almaecetet, a Worcester szószt és a szójaszószt. Ezt a gazdag szaftot jól elkeverjük, majd ha elkezd rotyogni, bedobjuk a lábast a 130 fokos sütőbe, ahol 4 órán keresztül pároljuk.

Ha kész, kiszedjük egy tálba a húst (akár darabokként) és 2 villa vagy egy csipesz segítségével szálakra szedjük a húst. Vigyázzunk, hogy azért darabokban maradjon, ne váljon pépessé! (Ha szaftosabbá szeretnénk tenni, akkor a lábasban maradó szaftot még ráönthetjük, de ezt eltehetjük későbbi grillezésekre is szósz gyanánt. Ha ezt választjuk, akkor forraljuk még pár percig a mártást, majd kész is!)

Jöhet a szendvics összeszerelése: egy előmelegített bucit félbevágunk, pakolunk rá a húsból egy jó adagot, erre megy a pulledpork-szósz, majd egy szelet sajt, kis majonézt és a csemegeuborkát is rászeleteljük.

Az egészet összemelegítjük sütőben/mikróban, és már ehetjük is!

(powered by streetkitchen)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: gasztronómia járvány koronavírus pandémia Szőreg világjárvány