Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. április 3. 15:42 Forrás: MTI

Nekem erre nincs időm! – így koptatta le levélben Orbán Viktor az Európai Néppártot

A miniszterelnök pénteken levelet írt Antonio Lopez-Isturiznak, az Európai Néppárt főtitkárának.

Hirdetés

Orbán Viktor levelét Novák Katalin, a Fidesz alelnöke tett közzé Twitter-üzenetében, íme:

„Világunk határozottan a feje tetejére állt. Mi, kormányfők és pártvezetők a világ minden táján arra összpontosítjuk erőnket, hogy kellő időben hatékony döntéseket hozzunk az emberéletek megmentése, állampolgáraink egészségének és biztonságának védelme érdekében”

– fogalmazott a miniszterelnök.

Szavai szerint nehezen elképzelhető, hogy bármelyik állami vezetőnek ideje lenne „fantáziálnia” más országok szándékairól. Mint írta: manapság ez költséges luxusnak tűnik.

„Minden tiszteletem az Öné, de nekem erre nincs időm!” – írta levelében Orbán Viktor, közölve, hogy bármilyen kérdés megvitatására nyitott, amint véget ér a jelenlegi koronavírus-világjárvány, mindaddig azonban minden idejét kizárólag arra fordítja, hogy magyar emberek életét igyekszik megmenteni, valamint arra, hogy az alaptörvény keretei között intézkedéseket készítsen elő a gazdasági és társadalmi talpra állás érdekében.

„Azt javaslom, hogy mindannyian ugyanezt tegyük a saját országainkban”

– zárta levelét Orbán Viktor.

Előző nap az Európai Néppárt tizenhárom tagpártja írt levelet Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének, amelyben arra az álláspontra helyezkedtek, hogy a koronavírus elleni védekezésről elfogadott magyar törvényben a kormányra ruházott, határozatlan idejű rendeletalkotási hatáskör ellentétes a párt alapelveivel és a liberális demokrácia, valamint Európa értékeivel. Úgy vélik, hogy Orbán Viktor arra használhatja a rá ruházott jogkört, hogy a kormány tovább szűkítse a civil szféra mozgásterét. Levelükben a Fidesz kizárását kérték a néppártból.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Donald Tusk Európai Néppárt járvány koronavírus Novák Katalin Orbán Viktor pandémia twitter világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés