Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 3. 12:42 Forrás: Szegedi Tükör

Most a szülők jobban várják a tavaszi szünetet, mint a gyerekek

A távoktatás sok terhet ró a családokra. Éppen ezért a jelenlegi helyzetben a szülők jobban várják a tavaszi szünetet. Erről fogalmazta meg gondolatait egyik olvasónk, Dr. Berecz Árpádné.

Hirdetés

A távoktatás elviselhető a középiskolák tanulói és oktatói számára, bár sok körültekintést és felkészülést jelent a tanárok részére. Az általános iskolában tanuló gyermekek azonban a modern eszközök felhasználása terén még nem önállóak és sok segítséget, biztatást, ellenőrzést kívánnak meg a szülőktől. Az oktatás eredményessége főleg a szülői segítségen és a család eszközfelszereltségén múlik. Ha a szülő is otthonról dolgozik, lefoglalja a komputert, és akkor a gyermek nehezen fér hozzá a számítógéphez.

Még nehezebb a helyzet, ha több általános iskolás korú gyermek is van a családban, főleg ha az édesanya egészségügyi dolgozó, és be kell mennie a munkahelyére.

A tanulók elvégzett írásos munkáját le kell fotózni és feltölteni a tabletre/számítógépre, majd betölteni az iskolák által használt rendszerbe, a gyermek különböző témájú mappáiba. Ez a feladatsor szülői segítség nélkül nem megy!

Az alkalmazott számítógépek típusától is függ a munka eredményessége. Ha a gép lassú, vagy a munkamenetbe hiba csúszik, a feladatmegoldást ismételni kell. Több gyermek esetében a házimunka mellett nagy terhet ró a szülőkre a közös tanulás, sőt rajtuk múlik, milyen eredményeket érnek el gyermekeik.

Ezért ebben a korosztályban a távoktatásban szerzett tudást nem szabad értékelni, mert az eredményt a családi körülmények, adottságok nagyban befolyásolják.

Éppen ezért nem lehet csodálkozni, hogy a szülők most – a vállukra rakódott, megnövekedett terhek miatt – jobban várják a tavaszi szünetet, mint gyerekek!

 Dr. Berecz Árpádné

 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: digitális oktatás gyerek szülő tavaszi szünet olvasói levél Szegedi Tükör
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés