Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Gulyás Gergely szépített: benyújtotta a polgármestereket gyámság alá helyező törvényjavaslat módosítását
Túl a városon 2020. április 2. 20:22

Gulyás Gergely szépített: benyújtotta a polgármestereket gyámság alá helyező törvényjavaslat módosítását

Megígérte, megcsinálta. A kormányra hatott a fideszes polgármesterektől is érkező felháborodás, így Gulyáson keresztül most módosítják Semjén Zsolt javaslatát.

Hirdetés

Mégsem helyezik (egyelőre) gyámság alá a települések polgármestereit, Gulyás Gergely megbízásából szépített a kabinet: egy módosítóval ezt kiveszik a Semjén-féle javaslatból.

Gulyás módosítójában az olvasható, hogy „az elmúlt hetekben éppen az ellenzék részéről érték kritikák azt a gyakorlatot, amely a polgármestereket jogosítja fel arra, hogy veszélyhelyzetben a védekezés érdekében a képviselő-testület jogaival éljenek. A most benyújtott törvényjavaslat ezt a helyzetet kívánta volna orvosolni. Mivel azonban a szabályozás módosításának szándékával a szabályozás eddigi kritikusai ma már láthatóan nem értenek egyet, és a bevezetni kívánt szabályozás a veszélyhelyzetben a lehető legszélesebb körű, pártpolitikai határokra tekintet nélküli összefogásra törekszik, ezért javaslatom eltekint ettől a módosítástól”.

Megmaradt viszont a javaslatban, hogy tíz évre titkosítják a Budapest–Belgrád vasútvonal iratait, és az is, hogy Orbán Viktor ígéretével ellentétben mégis folytatják a budapesti Városligetben az építkezéseket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Gulyás Gergely polgármester