Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 2. 17:12

Szegedi szív: piros szívekkel köszöni meg a lakói önfeláldozását Szeged

Képriport
Piros szívecskék díszítik csütörtöktől az Anna-kutat és a Tisza Lajos körutat, a város így köszöni meg a vírus elleni küzdelem frontvonalában lévők, az egészségügyi és szociális ágazatban, valamint a kereskedelemben, a gyógyszertárakban, a tömegközlekedésben és a hivatalokban dolgozók munkáját ezekben a nehéz időkben.

Hirdetés

Szeged köszönete és hálája jeléül, a rendkívüli helyzetben erőn felül teljesítő szegediek tiszteletére, 70 darab piros, világító szívet helyeztek ki csütörtök délután a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. munkatársai az Anna-kútnál és a Tisza Lajos körúton.

Makrai László, a városi cég igazgatója elmondta, a díszek a karácsonyi dekoráció részei, amelyek ilyenkor általában egy raktárban pihennek. Így jött az ötlet, hogy használják fel a köszönet és tisztelet kifejezésére.

Csütörtök délután kezdték kihelyezni a dekorációt: két csapat, emelőkosaras gépek segítségével gyorsan felszerelte a szíveket a kijelölt helyeken. A díszeket olyan helyekre tették ki, ahol korábban kiépítették a karácsonyi dekorációhoz szükséges rendszert, így plusz költséget nem igényel, és engedélyeket sem kell beszerezni a kihelyezéséhez – tette hozzá Makrai László.

Frissítés: Estére felkapcsolták a fényeket, az Anna-kúton már így világítottak a szívek.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő a különleges kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, a város így szeretné megköszönni valamennyi szegedi helytállását ebben a nehéz időszakban.

„Szeretnénk megköszönni azoknak a szegedieknek, akik megértették, hogy ebben a helyzetben otthon kell maradni és betartják azokat az intézkedéseket, melyeket a kormány, vagy az önkormányzat hozott. Külön szeretnénk megköszönni azoknak a munkáját, akik erőn felül dolgoznak az egészségügyben, a szociális ágazatban, a kereskedelemben, a közszolgáltatásban és a gyárakban értünk dolgoznak nap, mint nap”

– tette hozzá a képviselő

Szabó Sándor kiemelte, az önkormányzat eddig is számos nagyon fontos döntést hozott a járványveszély miatt. Többek között fertőtlenítő eszközökkel látta el az intézményeket, bezárta az oktatási és kulturális intézményeket, 30 ezer maszkot rendelt, amelyet hamarosan szétosztanak majd, átszervezte a tömegközlekedést.

A nehéz helyzetbe került vállalkozásoknak elengedte a bérleti díjat, valamint automatikus meghosszabbította a szociális segélyezést. „Ezek mind olyan intézkedések, amelyek példamutató lehet mindenki számára. Ezzel is azt szeretnénk elérni, hogy a járványveszély után minél hamarabb visszaálljon minden a régi kerékvágásába” – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A hetven szívecske minden este fél 8 körül, a közvilágítással együtt gyullad fel. A tervek szerint addig maradnak kint, amíg ez a rendkívüli helyzet véget nem ér.

 

Az elmúlt hetekben történ Szegeden:
Koronavírus: Szeged tizennégy pontja, amelyhez tartja magát a város a veszélyhelyzet alatt
Arra kéri Botka László a 65 év feletti szegedieket, ne menjenek az utcákra, közösségi terekbe
Szegedi önkormányzat: eljött az ideje, hogy mindenki segítsen egy idős szegedin
Koronavírus: Szeged hivatalos tájékoztatója március 20-án
Botka László: Közösen túl fogjuk vészelni ezt a helyzetet, pánikra semmi ok!
Botka László újabb intézkedése: Szeged automatikusan meghosszabbítja a lejáró városi támogatásokat
Újabb intézkedéseket hozott Botka László: hosszabbítanak a szociális lakások bérlőinek, nem kell közterület-használati díjat fizetni a bezáró vállalkozásoknak
A veszélyhelyzet miatt újabb intézkedéseket hozott Botka László
Szeged az első város, amely az egészségügyi dolgozók mellett a szociális szférában dolgozóknak is lehetővé tette, hogy a veszélyhelyzet alatt ingyen utazhassanak a közösségi közlekedési eszközökön
Botka László: Az emberi élet az elsődleges!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus dekoráció piros szív köszönet
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés