Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Egy hónap múlva avathatják Szeged legújabb büszkeségét, az úszóműves kikötőt
Szegeden 2020. április 2. 15:39

Egy hónap múlva avathatják Szeged legújabb büszkeségét, az úszóműves kikötőt

Képriport
A Forma–1-ben ezt hívják bokszutcának: épülnek az állások, ahova kiköthetnek majd a kishajók.

Hirdetés

Hétfőn megérkezett a Partfürdőre annak az úszóműves kikötőnek a központi eleme, amelyhez kedden csatlakoztattak két hosszú mólót. Ezeken csütörtökön kezdték kialakítani a hajóbeállókat, amelyekből egyelőre negyvennyolcat építenek ki.

Míg kedden egy 100 tonna megmozgatására is képes daruval kellett beemelni a hatalmas merevítő rudakat, illetve a négy és fél tonnás bejárati hidat, addig csütörtökön egy jóval kisebb teljesítményű emelőszerkezettel lehetett folytatni a munkálatokat. Molnár János, a projekt vezetője elmondta, most azokat az úszótesteket emelik be a pontonokhoz, amelyekkel kialakítják a kikötőhelyeket. A központi hajótesthez két oldalról összesen 48 hajó tárolására alkalmas mesterséges „öböl” csatlakozik, amelyeket a mólókon keresztül közelíthetnek meg majd a helyek bérlői.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg Iványi Aurél galériáját!

Jávorszky Iván, az üzemeltető Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ehhez hozzátette, a jövő héten a Partfürdő honlapján közzéteszik a bérlési feltételeket, illetve a bérleti díjakat. Arra számítanak, hogy sok hajótulajdonos tervez már a koronavírus-járvány levonulása utáni időkre, így, ha kevés lesz a 48 állás a kikötőben, akár 72-re is bővíthetik a férőhelyek számát.

Az úszóközműves kikötő központi részén is zajlanak a munkálatok, hiszen deszkázzák a tartószerkezet oldalát, a tetejére rövidesen napvitorlát feszítenek ki. A büfén is kell még dolgozni, és a fedélzeten is van még mit csinosítani. Ezek a munkák még legalább három hétig eltartanak, ezért Jávorszky Iván szerint körülbelül egy hónap múlva megtartják a hivatalos avatót. Akkorra valószínűleg eldől, milyen nevet kap Szeged legújabb vízi nevezetessége.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: partfürdő Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. kikötő kishajó kikötő Tisza
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés