Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország szerint valaki visszaél a veszélyhelyzettel
Túl a városon 2020. április 1. 21:20

Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország szerint valaki visszaél a veszélyhelyzettel

A holland kormány oldalán megjelent állásfoglalás nem nevesíti sem Magyarországot, sem Orbán Viktort, de teljesen egyértelmű, hazánkról van szó.
Hirdetés

„Ebben a példátlan helyzetben jogszerű, hogy a tagállamok rendkívüli intézkedéseket hozzanak polgáraik védelme és a válság leküzdése érdekében. Mélységesen aggódunk azonban a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok egyes jogsértő intézkedések elfogadásából fakadó megsértésének kockázata miatt.

A sürgősségi intézkedéseket a feltétlenül szükséges mértékre kell korlátozni, arányos és átmeneti jellegűeknek kell lenniük, rendszeres ellenőrzésnek alávetve, és tiszteletben kell tartaniuk a fent említett elveket és a nemzetközi jogi kötelezettségeket. Nem korlátozhatják a véleménynyilvánítás és a sajtó szabadságát.

Közösen kell leküzdenünk ezt a válságot, és ezen az úton közösen meg kell őriznünk európai alapelveinket és értékeinket. Ezért támogatjuk az Európai Bizottság azon kezdeményezését, hogy figyelemmel kísérjük a sürgősségi intézkedéseket és azok alkalmazását az Unió alapvető értékeinek fenntartása érdekében, és felhívjuk az Általános Ügyek Tanácsát, hogy adott esetben vegye fel a kérdést.”

Ezt, így a Google Fordító fordította le...

Kell még valamit hozzátenni? Stilizálni rajta? Nem... Minden egyértelmű, világos.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Hollandia járvány koronavírus pandémia világjárvány