Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. április 1. 15:58

Elismerést kapnak a szegedi egészségügyi alapellátásban dolgozók

A március 11-én a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet miatt az egyes önkormányzati bizottságok tagjainak véleményét figyelembe véve, a polgármester dönt az aktuális előterjesztésekről. Szerdán két bizottság nevében hozott döntéseket Botka László.

Hirdetés

A Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság napirendjén szerepelt többek között, hogy piaci alapon hirdeti meg az önkormányzat 5 helyreállított, üresen álló belvárosi ingatlan bérleti jogát. A pályázóknak óvadékként négyhavi bérleti díjat kell kifizetniük.

Mindegyik lakás nagy alapterületű, ezért az óvadék összege több esetben fél millió forint körül van. A meghirdetett ingatlanok közül egy-egy a Fekete sas utcában, a Dózsa György utcában, valamint a Széchenyi téren van, ezek mellett két Kelemen utcai lakásra pályázhatnak az érdeklődők. A bizottsági napirendek között szerepelt még néhány olyan előterjesztés, melyek kezdeményezik, hogy a rendkívüli helyzetben az önkormányzati cégek taggyűlésein személyes jelenlét helyett írásban szavazhassanak az érintettek.

A Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság tagjai is előzetes véleményezés után tettek javaslatot a polgármesternek a napirendi pontok elfogadására és az előterjesztések elfogadására. Itt a legfontosabb döntés az volt, hogy

az egészségügyi alapellátásban 30, 40, illetve 50 éve dolgozók az idén is kitüntetésben részesülnek. Összesen 22 háziorvos és védőnő kapja meg az elismerést, akik közül Salamon István 50 éve végzi orvosi tevékenységét. Nyolcan 40 éve vannak a pályán, tizenhárman pedig 30 éve dolgoznak a szegedi egészségügyi alapellátásban.

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bizottság bizottsági ülés Botka László Foglalkoztatási, Szociális és Sportbizottság Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés