Hirdetés
Szegeden 2020. április 1. 15:03

Adománnyal segítik a szocialisták az Acél utcai idősek otthonát

Képriport
A Magyar Szocialista Párt szolidaritási alapjából vásárolták azokat a szájmaszkokat, tisztítószereket, kézfertőtlenítőket, melyeket Szabó Sándor országgyűlési képviselő adott át az Acél utcai idősek otthonának.
Hirdetés

Az MSZP két éve hozta létre azt a szolidaritási alapot, melynek segítségével a lehető leggyorsabban tudnak segíteni ott, ahol szükség van rá. A mostani járvány idején a képviselők jövedelmének egy részéből összegyűlt 15 millió forintnak nagy hasznát látják, hiszen a frontvonalban lévőket, és a legveszélyeztetettebbeket egyaránt tudják támogatni különböző adományokkal.

Szabó Sándor, Szeged egyéni országgyűlési képviselője a látogatási tilalom miatt az Acél utcai intézmény bejáratánál adta át a 450 szájmaszkot, a tisztítószeres flakonokat, illetve a fertőtlenítő szereket a gondozóknak.

Azt mondta, hogy amennyiben módjuk lesz rá, újabb szállítmánnyal segítik majd az idősotthon lakóit és dolgozóit. A párt egyébként Hódmezővásárhelyen, Makón és Szentesen is adományokat adott át a szegedihez hasonlóan 1 millió forint értékben.

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény három épületben működik a városban. Az Acél utcában 184 idős embernek adnak otthont, a Kálvária sugárúton két helyen összesen 250-en laknak – mondta Zsótér Ágnes, az intézmény főigazgatója. Többségük krónikus betegséggel küzd, ezért nagyon fontos, hogy minden óvintézkedést betartsanak ők és gondozóik egyaránt. Ezért nagy segítség a mostani adomány, melyből jut a Kálvária sugárúton lakóknak is.

Sz. Gy.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus