Hirdetés
Túl a városon 2020. április 1. 09:02

Koronavírus: 20 halott, 525-re nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt újabb négy krónikus betegséggel küzdő, idős beteg a koronavírus-járványban Magyarországon; a fertőzöttek száma pedig 525-re nőtt – olvasható a koronavírusról tájékoztató oldalon.

Hirdetés

A közleményben azt írták, mind a négy elhunyt szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20-ra nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

Az elhunytak közül egy 86 éves nőnek magas vérnyomása, egy 67 éves nőnek iszkémiás szívbetegségi és magas vérnyomása, egy 66 éves férfinek szív- és érrendszeri megbetegedése, idült reumás szívbetegsége, kopásos gerincbetegsége és egy 91 éves férfi szív- és érrendszeri megbetegedése, magas vérnyomása, idült reumás szívbetegsége, agyi érbetegsége volt.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. Az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Jelenleg 61-en vannak karanténban és 15 ezer 208 mintavétel történt.

A honlapon közzétett információk szerint már minden megyében van koronavírusos beteg. A legtöbb fertőzöttet Budapesten (232 ember) találták, amelyet Pest megye (98 ember) követ, majd Győr-Moson-Sopron (26 ember) és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (25 ember) következik. A legkevesebb fertőzött Heves (3 ember) és Békés megyében (3 ember) van.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus halálozás