Hirdetés
Túl a városon 2020. március 31. 23:36

Megvette az Indexhez is közel álló kiadóvállalatot a Fidesz-média egyik bizalmasa

Az IndaMedia Csoport társtulajdonosa lett Vaszily Miklós, aki korábban az Index vezérigazgatója volt. Később az Origót és az MTVA-t is vezette, tehát jó kormányzati kapcsolatai vannak.
Hirdetés

Másfél éve került az Indexet kiadó Index.hu Zrt.-vel is üzleti kapcsolatban álló IndaMedia Csoport Ziegler Gábor és a KDNP-s Oltyán József tulajdonába, fele-fele arányban. Oltyán most kiszállt, Vaszily meg be. Vaszily Miklós volt már „indexes”, néhány éve vezérigazgatóként vitte a cég ügyeit, ezt követte az Origo és az MTVA vezérigazgatói széke, majd a TV2 elnöki posztja. Utóbbi tisztségét jelenleg is betölti.

A Portfoliónak Vaszily azt mondta: stratégiai szereplőként tekint magára, Ziegler Gábornak hagyná meg az operatív vezetést. „Bízom benne, hogy az elmúlt 20 évnyi médiapiaci tapasztalatom hozzájárulhat a társaság további fejlődéséhez” – tette hozzá a gazdasági portálnak.

A terveiről azt mondta, hogy aktívabb szerepet szánna az IndaMediának, amely eddig inkább üzemeltető és fenntartó volt. Vaszily nem tartja elképzelhetetlennek, hogy mással is foglalkozna a cégcsoport, némi fejlesztés után.

Vaszily az Indexről annyit mondott: „minden politikai oldaltól független, minden beállítottságú olvasónak szerethető online médiacéget csináljanak, és a legnagyobbak legyenek, ennyi az elvárás feléjük. Ebben érdekelt az Indamedia Csoport is.”

A hírt az Index is lehozta, a cikk végén azt írták: „Az Indamedia Csoport az Index.hu Zrt. stratégiai partnere, a csoport nem tulajdonosa az Indexnek.”

Fontos megjegyezni, hogy Vaszily tulajdonszerzésével nem közvetlenül az Index kiadója váltott résztulajdonost, hanem az a cég, amely Index hirdetési felületeit értékesítő Indamedia Sales Kft.-t birtokolja. Az Index 2017-ben egy alapítvány tulajdonába került, így egyelőre jogilag független a fent felsorolt cégektől és személyektől.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Index Vaszily Miklós IndaMedia Csoport