Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. március 30. 12:00

Áprilisban sem maradunk színház nélkül: szerdától Tóték online dobozolnak

Kedd estig még látható a világhálón a Szegedi Nemzeti Színház Szentivánéji álom című produkciója. Szerdától sem maradunk azonban színházi élmény nélkül, a prózai társulat nagysikerű Tóték című produkciója költözik a színház YouTube csatornájára. Az előadást két hétig tekinthetik meg az érdeklődők.

Hirdetés

A Szegedi Nemzeti Színház a veszélyhelyzet miatt március 13-án bezárta kapuit, legújabb bemutatóját, a Parasztoperát sem tudta már megtartani. Annak érdekében, hogy a szegedi közönség ne maradjon teljesen színházi élmény nélkül március 31-én éjfélig megtekinthetővé tették a színház YouTube csatornáján Horgas Ádám látványos Shakespeare-moziját, a Szetnivánéji álom című vígjátékot.
Az előadást kedden éjfélig még megtekinthetik az érdeklődők

Szerdától két héten keresztül ugyancsak a színház YouTube csatornáján lesz látható Örkény István Tóték című előadása, amelyet a társulat 2018 szeptember végén mutatott be a kisszínházban Bezerédi Zoltán rendezésében.

Örkény darabjában Tót Lajos községi tűzoltó a kies Mátraszentannán. Háza tiszta, kertje napfényben fürdik. Ha a fia nem szolgálna az orosz fronton, Tót Lajos csak a rádióból tudná, hogy háború van. Ám egyszer őt és családját nagy megtiszteltetetés éri: fia azt üzeni a frontról, hogy szeretett parancsnoka náluk óhajt regenerálódni, miután az állandó partizánveszély teljesen felőrölte az idegrendszerét.

Az őrnagynak se igényei, se extra kívánságai nincsenek, csak nem bírja a lármát, a tétlenséget, álmatlanságban szenved, és roppant érzékeny bizonyos szagokra.

(Fotó: Rafai Gábor)

Tóték fáradságot nem kímélve vetik alá magukat az őrnagy szeszélyeinek, többek között a dobozhajtogatásnak. Fiuk parancsnoka még azt is elvárja tőlük, hogy mindezt örömmel tegyék. A történet végül mégis tragédiába torkollik.

A mátraszentannai községi tűzoltóparancsnokot Borovics Tamás kelti életre, aki a szegedi tűzoltóságon egy félnapos „kiképzést” is kapott, hogy minél élethűbben alakíthassa Tót Lajos szerepét.

Az őrnagyot Gömöri Krisztán, Tótnét Szilágyi Annamária, lányukat, Ágikát pedig Sziládi Hajna formálja meg. A falu együgyű postásának szerepében Vicei Zsoltot láthatja ismét a közönség.

(Az előadás megtekintéséhez szükséges linket szerdától honlapunkon is közzé tesszük!)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Bezerédi Zoltán eladás online Szegedi Nemzeti Színház Tóték

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés