Hirdetés
Szegeden 2020. március 30. 11:49

A veszélyhelyzet miatt újabb intézkedéseket hozott Botka László

A rendkívüli járványügyi veszélyhelyzet miatt Botka László polgármester ma újabb intézkedéseket rendelt el, amely többek között a közösségi közlekedést érinti.
Hirdetés
Hirdetés

Ingyen utazhatnak az egészségügyi és szociális dolgozók a szegedi közösségi közlekedésben

A mai naptól díjmentesen utazhatnak a koronavírus-járvány elleni küzdelem élvonalában álló egészségügyi dolgozók, valamint a szociális ellátásban dolgozók a szegedi közösségi közlekedés járatain a veszélyhelyzet megszűnéséig.

Április elsejétől életbe lép a Rendkívüli Egésznapos Menetrend a szegedi közösségi közlekedésben

Botka László polgármester a legnagyobb szegedi munkáltatókkal, valamint egészségügyi intézményekkel történt egyeztetés alapján újabb intézkedést rendelt el Szegeden a járványügyi veszélyhelyzetben a közösségi közlekedés szűkítéséről.

Április 1-jén, szerdán üzemkezdéstől visszavonásig Rendkívüli Egésznapos Menetrend lép életbe a szegedi közösségi közlekedésben.

A menetrend jellemzője: a hétvégi menetrendre épülő, ütemes, egész napos menetrend. Szeged város önkormányzata szűkíti, de továbbra is fenntartja a közösségi közlekedést a városban úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a gyógyszertárak, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is el tudjanak jutni munkahelyükre.

Az autóbusz-járatok fele csuklós busszal fog közlekedni. A csuklós autóbuszokat elsősorban előre tervezetten a 36-os (II. Kórház), 90-es (II. Kórház), 20-as (SZTK), 72-es (SZILK, DÉLÉP ipari park, Auchan), illetve a 77-es és 21-es (20-as és 90-es járatokkal összekapcsolt feladatok) jelzésű autóbuszvonalakon közlekedtetik.

Már több mint 700 egyedülálló, idős ember ellátását biztosítja az önkormányzat

A koronavírus az idősebb korosztályra jelenti a legnagyobb veszélyt. Az önkormányzata továbbra is mindent megtesz az idősebb szegedi lakosok egészségének megőrzése érdekében. A város már több mint 700 egyedülálló, idős emberen segít meleg étellel, bevásárlással, gyógyszerkiváltással. A kiszállítás, a segítségnyújtás ingyenes, de az ételért és az árukért fizetni kell.

Már 220 üzlet, vendéglátóhely jelezte, hogy bezár – 50 millió forint a gazdasági károk enyhítésére

Botka László polgármester március 23-án rendelkezett arról, hogy amennyiben március 31-ig bezárják a bérleményüket azok az üzletek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, és ezt az IKV-nak igazolják, akkor április 1-jétől mentesülnek a bérletidíj-fizetési kötelezettség alól. Eddig több mint 220 bérlő jelezte, bezárja üzletét, vendéglátóhelyét, és szünetelteti tevékenységét. Ez havi 50 millió forint bevételkiesést jelent az önkormányzatnak, amely ezzel az összeggel is a szegedi vállalkozásokat támogatja, hogy a veszélyhelyzet elmúltával újra tudjanak indulni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László járvány koronavírus közösségi közlekedés pandémia világjárvány