• Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Szabó Tünde sportért felelős államtitkár unokahúgának a férje szájmaszkot és a fertőtlenítőszert árul az Instagramon
Túl a városon 2020. március 29. 21:43 Forrás: Átlátszó

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár unokahúgának a férje szájmaszkot és a fertőtlenítőszert árul az Instagramon

A kérdés csak az, hogy vajon honnan szerezte ezeket. Szabó Tünde a Facebookon reagált, a kialakult helyzetben elítéli a nyerészkedést, viszont politikai manipulációról beszél.

Hirdetés

A sztoriról, hogy valakinek a rokona nagy tételben árul maszkokat és fertőtlenítőt az Instagramon, először vasárnap reggel Orosvári Zsolt írt egy Facebook-bejegyzésben. Orosvári neve tavaly a kórházaknak nyújtott adományai miatt vált ismertté. Ő még nem említette név szerint Szabó Tünde államtitkárt, a bejegyzéshez írt kommentek viszont már annál inkább.

Orosvári Zsolt fenti Facebook-bejegyzéséről aztán az atlatszo.hu írt, és cikkükben megerősítik, hogy a Szabó Tünde sportért felelős államtitkár unokahúgának (aki az Innovációs és Technológiai Minisztérium alkalmazásában áll) a férje az, aki az Instagramon azt hirdeti, hogy nagy mennyiségében szájmaszkot és fertőtlenítőszert árul. A fiókot időközben privátra állították, így csak a férfi követőinek érhető el a hirdetés.

Mint az atlatszo.hu megjegyzi: az ügyben nem volna semmi különös, hiszen elvben és gyakorlatban bárki kereskedhet, akár nagykereskedelmi tételben is, szájmaszkkal és fertőtlenítőszerrel. De meglehetősen érdekes a helyzet, hogy a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben, amikor országosan hiány van ezekből a termékekből, egy magánszemély nagytételben kínálja eladásra ezeket.

Az pedig különösen érdekessé teszi az ügyet, hogy az Instagramon hirdető Vasvári Csaba felesége a sportért felelős államtitkárnak, Szabó Tündének ikertestvérének, Trizner-Szabó Anitának a lánya. Adódik a kérdés:

honnan, milyen forrásból jutott hozzá a hiánycikknek számító szájmaszkhoz és fertőtlenítőszerekhez az államtitkár rokonságába tartozó férfi?

„Hogy honnan van az áru, milyen áron kínálja a védőfelszerelést, és hol lehet átvenni azokat, a kiírásból nem derül ki. A fotók alapján kínai termékekről van szó, de ennél többet nem lehet kivenni a képekből” – írja cikkében az atlatszo.hu.

A lap azt is írja, hogy 

egyik olvasójuk árajánlatot is kapott, eszerint a kézfertőtlenítő gél literjét 8700 forintért árulja Vasvári,

akit az oknyomozó portál keresett is az ügyben Vasvárit, de eddig még nem válaszolt a kérdéseikre.

Szabó Tünde viszont néhány órával ezelőtt a Facebookon tett közzé egy bejegyézst, amiben ugyan a konkrét ügyet nem említi, de egyértelműen a vele összefüggésbe hozott esetre reagál. Ebben az államtitkár ebben a többi között azt írja: 

„Megdöbbentő és morálisan elítélendő mindenki, aki a kialakult helyzetet kihasználva ezen próbál nyerészkedni, vagy azt segíti. Ahogy minden tisztességes ember, én is teljes mértékben elhatárolódom az ilyen, és ehhez hasonló bármiféle tevékenységtől. Felháborít, hogy jelen helyzetben bizonyos körök kicsinyes politikai haszonszerzés reményében gátlástalanul megpróbálják összemosni a nevemet bármilyen hasonló ügylettel.”

Bár Szabó a bejegyzésben nem tagadja és pláne nem cáfolja, hogy unokahúgának férje szájmaszkokat és fertőtlenítőszereket árul a neten, a bejegyzését azzal zárja, hogy: 

„Az összefogásban van most a legnagyobb erőnk, ne üljünk fel a politikai manipulációnak! Vigyázzunk magunkra és egymásra!”

A teljes bejegyzés itt olvasható:

(Nyitóképünket az Átlátszó cikkéből vettük kölcsön.)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: államtitkár Instagram járvány koronavírus Szabó Tünde