Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Koronavírus: „Szilárdan hiszek benne, hogy megbirkózunk a feladatunkkal, ha tényleg minden állampolgár, tehát önök is megértik a feladataikat”
Túl a városon 2020. március 29. 19:52

Koronavírus: „Szilárdan hiszek benne, hogy megbirkózunk a feladatunkkal, ha tényleg minden állampolgár, tehát önök is megértik a feladataikat”

Ki mondta? Orbán Viktor miniszterelnök, vagy Angela Merkel német kancellár?

Hirdetés

Igen, ezek Angela Merkel szavai. Még március 18-án mondta az ARD, a német – szó szerint – közszolgálati televízió 1-es csatornáján.

„Világszerte gőzerővel folyik a kutatás, de a koronavírus ellen még sem kezelési módszer, sem oltóanyag nem létezik. Ameddig ez így lesz, addig csak egy lehetőségünk marad: ez cselekvésünk meghatározó irányvonala. A vírus elterjedésének lelassítása, elnyújtása hónapokra, ha lehetséges, hogy ezzel időt nyerjünk. Időt ahhoz, hogy a kutatóknak lehetőségük legyen ezalatt gyógyszer és oltóanyag kifejlesztésére, de mindenekelőtt időt arra, hogy a megbetegedetteknek a lehető legjobb ellátást nyújthassuk.”

Nálunk meg a miniszterelnök rovancsol, majd portyázni küldi csapatait és a türk tanácsban bízik. Miközben Brüsszel minden segítséget megad.

gszl

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Angela Merkel ARD Berlin járvány koronavírus Németország Orbán Viktor pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés