Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Vírusirtás: a leghíresebb Puccini-áriából készített karanténáriát László Boldizsár
Művház 2020. március 28. 19:48

Vírusirtás: a leghíresebb Puccini-áriából készített karanténáriát László Boldizsár

Egy Vuhanban rekedt barátja keverte a szegedi operaénekes karanténáriáját, a Vírusirtást.

Hirdetés
Hirdetés

László Boldizsár operaénekes Puccini-átiratot készített a karanténban. A Vírusirtás című karanténáriát már több mint százezren látták.

A szegeden élő és dolgozó operaénekes a Szeged Televízió Körút című kulturális műsorának elmondta:

múlt szerdán ült le Puccini Nessun dorma áriája elé, és elkezdett szövegátiratokkal próbálkozni. Egy szövegváltozatot elküldött Éger László szövegírónak, aki csütörtökre megírta a Vírusirtás című átiratot.

„Akkor még, az eredeti szöveg erősen rapes kiszólásokat tartalmazott, aminek az élét elvetettem vele” – mondta László Boldizsár. A végleges szöveg fél órán belül elkészült.

„Maradj már otthon, nőj ma fel! Veszélyt jelentesz így miránk! Úgy volt, lehet még jó és szép a szó; Élj tiszta szívvel és kézmosás!” – üzeni a dalban.

A sors fintora, hogy a zenei alapot és a felvett éneksávot Vuhanba küldte ki, ott keverték össze. Ennek oka, hogy László Boldizsár barátja az egyike annak a nyolc magyarnak, aki kint rekedt Vuhanban még januárban. Közülük hetet már hazahoztak, Keresztes Zoltán zeneszerző, hangmérnök ott akart maradni. Neki küldte el a Nessun dorma-átiratot László Boldizsár.

„Az is volt vele a szándékom, hogy visszaküldöm a zenét a kiindulási pontjához, hátha ettől megdöglik ez a vírus” – tette hozzá az énekes.

Pénteken leforgatta a klipet az otthonában, majd elküldte a felvételeket a lányának, László Dorinának, aki vágó, ő szerkesztette meg az anyagot.

„Volt még egy csavar, a volt feleségem lefordította angolra, ez került a klip alá” – mondta László Boldizsár, aki már a következő produkcióra koncentrál: egy Petőfi-verset dolgoz fel népdalnak az Operaház felkérésére, mert az Operaház most épp énekeseket kér meg vicces népdalfeldolgozásokra.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: karanténária László Boldizsár opera Vírusirtás Giacomo Puccini Turandot

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés