Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. március 28. 13:31

DK: két háziorvos fertőződött koronavírussal Újbudán a kormány hanyagsága miatt

Újbuda polgármestere, dr. László Imre online sajtótájékoztatóján bejelentette: Újbudán egy gazdagréti és egy őrmezői háziorvos lett beteg.

Hirdetés

A polgármester szerint a két orvos megbetegedése is mutatja a kormány hanyagságát, mert a háziorvosok és a szakrendelőkben dolgozók jobb esetben alkalmatlan, valódi védelmet nem nyújtó maszkokat kaptak a kormánytól. „Rosszabb esetben még az sem” – mondta az orvos-politikus.

Hozzátette: márpedig, ha őket nem védjük, akkor nem lesz, aki ellátja a betegeket, sőt, akár ők fogják tovább fertőzni a hozzájuk fordulókat. „Ezért kellett volna már egy hónapja megoldani azt a kormánynak, amit mind a mai napig nem tudott megoldani” – tette hozzá.

Szerinte változatlanul az a helyzet, hogy nincs megfelelő védőfelszerelés a magyar orvosoknál. A kormány feladata lett volna időben beszerezni a maszkokat, de ezt a feladatot a kabinet elmulasztotta.

Dr. László Imre felhívta a figyelmet, hiába választották ketté a rendeléseket a felső légúti panaszokat vizsgálókra és a nem felső légúti betegséggel érkezőkkel foglalkozókra, Kínában több koronavírusos beteg is hasi fájdalommal ment először orvoshoz. A polgármester szerint Magyarországon az ilyen betegek a nem felső légúti betegeknek fenntartott rendelésre mennek majd el.

Bejelentette: az újbudai önkormányzat maszkokat vásárol, ha már a kormány nem teszi ezt meg. A maszkokat az újbudai egészségügyi intézményekbe, illetve a gyerekek és idősek ellátásával foglalkozó intézményekbe szállítják majd. Csak annyit kérnek, hogy a kormány hozzon rendeletet a maszkok áfájának elengedéséről.

(nyitóképünkön: dr. László Imre, Újbuda polgármestere bejelenti a két koronavírusos megbetegedést) 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Dr. László Imre háziorvos koronavírus Újbuda bejelentés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés