Hirdetés
Hirdetés
Színes 2020. március 27. 21:14

Szijjártó Péter segítségével jutott ki Dubajból Lothar Matthäus

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, német fociikon a Bild című lapnak beszélt arról, hogy a magyar külügyminiszter mellett lakcímkártyájának köszönheti, hogy hazajutott a légi közlekedés felfüggesztése előtti utolsó órákban.

Hirdetés

Az 59 éves ex-futballista orosz feleségével együtt nyaralt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol a koronavírus-világjárvány miatt az utóbbi napokban egyre több korlátozást vezettek be.

A 150-szeres német válogatott, világ- és Európa-bajnok labdarúgó elmondta, hogy már 16 éve Budapesten lakik, mégis sokáig bizonytalan volt, hogy visszatérhet-e, mert a Magyarországon élő külföldiek esetében nem voltak egyértelműek a járvány miatt elrendelt beutazási korlátozások. A dubaji német nagykövetségtől is próbált tanácsot kérni, de nem ért el senkit.

Végül a magyar diplomácia vezetője segített.

„Kaptam egy sms-t Szijjártó Pétertől, aki egy interjúból értesült a gondjaimról. Biztosított arról, hogy beutazhatok”

– mondta Lothar Matthäus, aki kiemelte, hogy nem részesült külön elbánásban, azért utazhatott be Magyarországra, mert rendelkezik magyar lakcímkártyával.

A Dubajba közlekedő magyar- és németországi járatokat már leállították, de szerencsére egy régi barátja éppen a városban volt, és indulni készült a magángépével, így Matthäusékat is magukkal vitték. Szerda este 20.30-kor indultak, ez volt az utolsó előtti magángép, ami felszállhatott, mielőtt felfüggesztették az utasszállítást az Egyesült Arab Emírségek két nagy nemzetközi repülőterén, Dubajban és Abu-Dzabiban.

„Négy órával később már nem jutottam volna ki az emírségekből”

– mondta Matthäus a Bildnek.

Matthäusék utolsó Dubajban töltött napjaiban szinte egymást érték a korlátozások. Szerda délután egy vendéglőben voltak, és a pincér 15 órakor megkérdezte, kíván-e rendelni még egy sört, „ugyanis a kormány döntése értelmében 15.30-tól az egész országban nem lehet szeszesitalt felszolgálni” – mondta Lothar Matthäus, aki szerint „szinte óránként hozták a döntéseket és vezették be az új tilalmakat”.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus lakcímkártya Szijjártó Péter világjárvány Dubaj Egyesült Arab Emírségek Lothar Matthäus repülés
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés