Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Ziccer
  • Tokió 2021: vegyes érzelmekkel fogadta az olimpia elhalasztását Nagy Péter
Ziccer 2020. március 27. 20:19

Tokió 2021: vegyes érzelmekkel fogadta az olimpia elhalasztását Nagy Péter

Nagy Péter, a tokiói olimpiai indulásra legesélyesebb magyar súlyemelő azt mondta, egyik szeme sírt, a másik meg nevetett, amikor megtudta, hogy egy évvel elhalasztják a 2020-as nyári ötkarikás játékokat.

Hirdetés

A szegediek 34 esztendős ólomsúlyú versenyzője erről az M1-nek azt mondta:

„Mint sportoló és mint magánember is örültem neki, hogy megtartják az olimpiát, mert előzetesen azt mondtam, hogy ha 2020-ban nem rendezik meg, akkor valószínűleg el lesz törölve. Szerencsére nem így lett, úgyhogy én azért örömmel fogadtam a halasztást.”

Kvótaszerzési esélyeiről szólva azt mondta, még nem tud biztosat, mert egyelőre nincsenek végleges döntések. Az IWF, a sportág nemzetközi szövetsége korábban három szakaszból álló kvalifikációt tervezett, amely most április végén zárult volna le. Az utolsó etap versenyeit azonban, benne az Európa-bajnokságot is, törölték, s még kérdéses, hogy mely viadalok alapján, hogyan lesznek végül is elosztva a kvóták.

„Ennél fogva nekem is várni kell, hogy beférek-e súlycsoportomban a 14 legjobb közé vagy sem, s így ott lehetek-e jövőre Tokióban” – mondta Nagy Péter, aki egyedüli magyar súlyemelőként indult a 2012-es és a 2016-os olimpián is, Londonban a 11., Rióban pedig a 10. lett az ólomsúlyúak mezőnyében.    

„Ha a legjobb forgatókönyvet vesszük és kimondják, hogy megvan a kvótám jövőre, akkor az edzésekkel nem állnék le, de úgy alakítanánk ki a programot, hogy a csúcsformát az olimpián érjem el. A térdsérülésem nem zavar, de az új helyzetben komolyabban tudok ezzel is foglalkozni, van időm orvosi vizsgálatokkal alaposabban utánajárni, hogy korábban mi lehetett a gond. Ilyen szempontból nekem valószínűleg jól jött, hogy elhalasztják az olimpiát” – nyilatkozott Nagy Péter.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Nagy Péter olimpia súlyemelés Tokió
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés