Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • Kínában kezdenek fellélegezni: Sanghaj több mint kétszáz moziját nyitja újra a hétvégén
Művház 2020. március 27. 20:42

Kínában kezdenek fellélegezni: Sanghaj több mint kétszáz moziját nyitja újra a hétvégén

Ez nem az összes, hiszen majdnem 400 mozi van a metropolisban. Az újranyitás szigorú szabályok mellett történik, nem lehet úgy mozizni még, mint a koronavírus-járvány előtt.
Hirdetés

Egy héttel korábban már több mint 500 filmszínházat nyitottak meg más kínai tartományokban, de Sanghaj az első, a kínai városhierarchiában első szintre sorolt város, ahol megkezdik a nyilvános vetítéseket, miután a koronavírus-járvány hivatalosan alábbhagyott Kínában – írja a Deadline.

A sanghaji vezetés szerint továbbra is szigorú intézkedések vannak érvényben, amikkel a fertőzés terjedését akarják megakadályozni.

A mozik vendégeinek be kell mutatniuk az egészségi állapotukat jelző QR-kódjukat, a bejáratnál megmérik a testhőmérsékletüket, a vetítéseken maszkot kell viselniük. A teremben egymástól távol kell ülniük a nézőknek, a filmek között fertőtlenítik a helyiségeket.

Sanghajban több mint 380 mozi található, a tervek szerint a többit is folyamatosan megnyitják, ha a helyzet megengedi.

Bár az elmúlt hétvégén elkezdték kinyitni a filmszínházakat, nem volt nagy az érdeklődés, az emberek továbbra is tartózkodnak attól, hogy tömegbe menjenek, és mint többen elmondták, inkább megvárják az újabb filmek megjelenését.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: film járvány Kína koronavírus mozi világjárvány