Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Művház
  • A koronavírus mindent megváltoztat: átalakítják a Golden Globe-díj szabályait is
Művház 2020. március 27. 20:03

A koronavírus mindent megváltoztat: átalakítják a Golden Globe-díj szabályait is

A filmek nevezési és bemutatási szabályain is változtattak a járvány miatt.

Hirdetés

Változtatásokat hajtott végre a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezete (HFPA) a jövő évi Golden Globe filmes és tévés díj szabályain, a filmeknek más jelentkezési követelményeknek kell eleget tenniük, mint eddig – írja a Variety.

Mivel a koronavírus-világjárvány miatt zárva tartanak a mozik és vetítőtermek, a szervezet ideiglenesen felfüggesztette azt a szabályt, ami szerint a jelentkező film készítőinek az HFPA tagjai előtti vetítésen kell bemutatniuk alkotásukat egy Los Angeles-i intézményben, ami a szervezettől és az alkotóktól is független.

Az új szabály értelmében a forgalmazónak a megszokottnak megfelelően kell vetítési időpontot foglalnia az HFPA naptárában, majd erre az időpontra biztosítania kell a tagoknak egy vetítési linket vagy a film DVD-másolatát, hogy a szövetség tagjai otthon nézhessék meg a filmet.

A filmek bemutatási szabályain is változtattak. Eddig azon filmek kerülhettek a versenybe, amiket december 31-ig legalább hét napon át vetítettek moziban Los Angeles térségében, vagy megtekintésenkénti (tehát nem előfizetési) díj ellenében elérhetővé tették őket.

A változtatás szerint azok a filmek is jelöltek lehetnek, amik mozipremierjének kezdetét Los Angelesben március 15. és április 30. közöttre tervezték.

Az HFPA közleménye szerint folyamatosan figyelik a járvány hatásait a filmiparra és ha szükséges, további változtatásokat hoznak, vagy kiterjesztik az időbeli kereteket.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: díj film Golden Globe Hollywood járvány koronavírus mozi
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés