Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • A beteg érdeke a legfőbb törvény, és ez a húsvét nem olyan húsvét lesz – ezeket mondta Kásler és az operatív törzs pénteken
Túl a városon 2020. március 27. 11:16

A beteg érdeke a legfőbb törvény, és ez a húsvét nem olyan húsvét lesz – ezeket mondta Kásler és az operatív törzs pénteken

A szokásos pénteki online tájékoztató előtt ezúttal Kásler Miklós egészségügyért is felelős miniszter is beszélt a Facebookon.

Hirdetés

Három hete heroikus küzdelem zajlik az egészségügyben, két-három héttel járunk a betegség előtt – mondta az operatív törzs szokásos napi tájékoztatója előtt az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője.

Kásler szerint európai összehasonlításban kedvezően viselte az ország a koronavírus-járványt, ezt támasztja alá szerinte az igazoltan fertőzöttek és a járvány következtében elhunytak alacsony száma.

Mivel a magyar egészségügy két-három héttel jár a betegség előtt, két-három hét maradt, hogy teljesen felkészüljön az ország a tömegesen megbetegedettek kórházi fogadására.

A miniszter szerint a védekezéshez szükséges pénz rendelkezésre áll, a kassza felülről nyitott, azaz nem korlátozott, mennyit lehet erre a célra költeni.

Kásler szerint fegyelmezetten reagált az egészségügy és a társadalom is a járványveszélyre, de további fegyelmezettséget kért mindenkitől.

A magyar egészségügy képes megoldani a most előtte álló feladatokat – mondta a miniszter, aki beszédét egy latin idézettel zárta, miszerint

„a beteg érdeke a legfőbb törvény.”

Kásler Miklós teljes tájékoztatóját itt tudja megnézni:

Kásler után az operatív törzs is elmondta a magáét

Empatikus rendőri fellépést ígért a péntek délelőtti tájékoztatón az ott első alkalommal szereplő Kiss Róbert rendőralezredes annak kapcsán, hogy szombat reggeltől elrendelték a kijárási korlátozást. Mint mondta, a közterületeken szolgálatot teljesítő rendőrök segítenek a lakosságnak az előírások betartásában.

Jelenleg 5032 ember tartózkodik hatósági házi karanténban, akiket összesen 39 ezerszer ellenőriztek, 163 szabálysértési eljárást és 32 helyszíni bírságot szabtak ki – hangzott el.

Nincs vagy nem jelentős a torlódás magyarországi közúti határátkelőhelyeken, torlódásról csak a teherforgalom esetében lehet beszélni Röszkénél, Csanádpalotánál és Tompánál.

Kérdésre válaszolva Kiss Róbert elmondta: semmivel nem kell igazolni a munkába járást az előttünk álló két hétben.

Pénteken háromszáz igazoltan fertőzöttet tartanak számon az országban, az elmúlt egy napban nem volt újabb áldozata a járványnak, így a halottak száma továbbra is tíz – erősítette meg a már ismert számokat Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Ez a húsvét nem olyan húsvét lesz – utalt a szombattól életbe lépő kijárási korlátozásra Müller, aki kérdésre válaszolva elmondta:

a Dél-Pesti és a Szent László Kórházakban, valamint a négy egyetemi klinikai központban (Budapest, Debrecen, Pécs, Szeged), és Győrben található az a hét laboratórium, ahol koronavírusteszteket végeznek.

Az operatív törzs teljes tájékoztatóját itt tudja megnézni:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus operatív törzs sajtótájékoztató Kásler Miklós
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés