Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. március 26. 17:21

Még négy hétig biztosan áll a Mercedes-gyár Kecskeméten

Április 22-ig hosszabbították meg a leállást a koronavírus-járvány miatt. A Mercedes a szakszervezetekkel egyeztet a munkavállalók sorsáról és a bérükről.

Hirdetés

A fizetésekről és az elmaradt munkaórákról azt közölte a Mercedes, hogy vizsgálják a lehetőségeiket, ami biztos viszont, hogy április 21-ig nem indul be az autógyártás Kecskemént – számolt be a leállás meghosszabbításáról a kecsup.hu.

A Mercedes egyébként levelet írt a dolgozóknak, amiben az áll, hogy meg akarják tartani őket, a krízis hatását pedig a lehető leghatékonyabban kívnáják mérsékelni.

A német autógyár március 20-án állított le a termelést. Egyelőre mintegy 4400 dolgozó vár a gyár újraindítására. Ugyanezt teszik a beszállítók is, akik legalább még ennyien lehetnek.

A kecsup.hu közzétette az autógyártó levelét:

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. nyilatkozata:

„Az egyre súlyosbodó COVID-19 koronavírus világjárvány miatt a Daimler 2020. március 17-én, múlt kedden döntött úgy, hogy a tervek szerint két hétre megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén, illetve a munkát egyes adminisztratív területeken. Ezen döntés alapján a kecskeméti Mercedes-Benz gyár március 20-án péntektől megszakította a munkát a telephelyen.

A munkamegszakítás a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban a mai döntésnek megfelelően tovább, 2020. április 21-ig bezárólag tart majd. Az elengedhetetlenül szükséges területek működését (mint például az ún. veszélyhelyzeti munkavégzés) továbbra is biztosítjuk, ezeken a részlegeken a munkatársak létszámát minimálisra csökkentettük, megfelelő védelmükről a vállalat továbbra is gondoskodik.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. célja továbbra is az, hogy munkavállalói munkahelyét és bérét hosszútávon biztosítani tudja. Vállalatunk jelenleg a szakszervezetekkel egyeztet a leginkább megnyugtató megoldás közös kialakítása érdekében.

Vállalatunk a munkamegszakítás folytatásáról szóló döntés során a nemzetközi, országos és helyi hivatalok és hatóságok ajánlásai szerint jár el. A most meghozott intézkedések esetleges meghosszabbítása a helyzet további alakulásától függ.
Mindezekkel az intézkedésekkel a kecskeméti gyár megteszi a szükséges lépéseket munkatársai védelme érdekében, hogy megelőzze a fertőzéseket és visszaszorítsa a járvány továbbterjedését.

A vállalatvezetés folyamatosan figyelemmel kíséri az aktuális helyzetet és szükség esetén további intézkedéseket hoz. Amennyiben pedig a helyzet azt lehetővé teszi, 2020. április 22-én újraindul a termelés a kecskeméti telephelyen.

A Mercedes-Benz Kecskeméti gyára jelenleg több mint 4400 munkavállalót foglalkoztat.”

(fotó: MTI/Ujvári Sándor)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: autógyár autógyártás Kecskemét leállás Mercedes járvány koronavírus
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés