Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 26. 16:00

Online SZTE-fórum: Rovó Lászlóról szinte semmit, az egyetemről mindent elmondtak

Egyetlen, a rektor egészségügyi helyzetével és az utóbbi napokban a munkavégzésével kapcsolatos kérdésre sem kívántak válaszolni az egyetem vezetői azon a dolgozói és hallgatói fórumon, amelyet online tartottak csütörtökön délután.

Hirdetés

Kónya Zoltán rektor-helyettes az online fórum elején megerősítette, hogy Rovó László valóban koronavírussal fertőzött. Ahogyan azt is, jobban van, és ő is követi az online fórumot. Százhúsz, a rektorral kapcsolatban került egyetemi dolgozó vírustesztjét elvégezték. Ám a személyével kapcsolatos kérdésekre majd maga Rovó László fog válaszolni – hangzott el.

Kónya Zoltán hozzátette: a dátumok alapján azt látják, hogy Rovó László minden olyan követelményt és a szabályt betartott, amit az adott pillanatban be kellett tartania. 

Azt is elmondta: a szegedi egyetemen folyamatos a távoktatás és a kutatás, az intézmény ellátja a ráháruló egészségügyi feladatokat is.

Lengyel Csaba professzor, a klinikai központ vezetője, valamint a helyi operatív törzs vezetője közölte: az 15 ágyas fertőző osztályt az elmúlt hetekben 100 ágyasra bővítették, és egy második SBO-t (sürgősségi betegellátó osztály) alakítottak ki. Mindkettőt a járványkórházként használt II. kórházban.

Az eddig 27 ágyas intenzív osztályt 60-ra növelték, és felkészültek arra, hogy további 200 ággyal bővítsék, ha erre szükség lesz a fertőző osztályos ágyak számát.  Ezzel az ország egyik legnagyobb, a koronavírus elleni egészségügyi központja jött létre Szegeden

– jelezte Lengyel professzor. Óriási munka volt, mindenki éjt-nappallá téve dolgozott – tette hozzá.

A jelen helyzetben a legfontosabb az egyetem működőképességének megőrzése – jelentette ki Fendler Judit, az egyetem kancellárja. Mindenki esetében, akinek ezt munkaköre lehetővé tesz, biztosítják a távmunka lehetőségét.

Egyelőre nem változnak sem a záróvizsgák, sem a szakdolgozatok leadásának határidői

– válaszolt egy erre vonatkozó kérdésre Gellén Klára, oktatási rektor-helyettes. Mindkét esetben az online vizsgáztatás feltételeinek kidolgozása zajlik. Ugyanakkor nem tagadta, hogy nem kizárt, módosulhatnak az időpontok.

Mindehhez hozzátette: az tanév rendje nem változott, vagyis a szorgalmi és a vizsgaidőszak eredeti határnapjai továbbra is érvényben vannak. Elismerték, hogy

a szakdolgozatok elkészítését hátráltathatja az a tény, hogy az egyetemi könyvtár zárva tart, és az ott fellelhető dokumentumok máshol nem érhetőek el. Az oktatási rektor-helyettes ennek kapcsán azt kérte: a szakdolgozók igyekezzenek online módon beszerezni a munkájukhoz szükséges forrásokat.

Az egyetemi dolgozók fizetései határidőre megérkeznek – nyugtatott meg mindenkit Fendler Judit, amihez hozzátette: mind a bérszámfejtés, mind a Magyar Államkincstár dolgozik, így az utalásoknak nem lesz akadálya.

A SZTE dolgozóinak és hallgatóinak rendezett online fórum bő fél órán át tartott, a látogatóinak száma 1800-1900 között ingadozott.


 

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Fendler Judit fórum Lengyel Csaba online Szegedi Tudományegyetem
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés