Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Operatív törzs: a közterületekről eltűnt az ember 60-70 százaléka – a fertőzésnek nincsenek gócpontjai
Túl a városon 2020. március 26. 13:13

Operatív törzs: a közterületekről eltűnt az ember 60-70 százaléka – a fertőzésnek nincsenek gócpontjai

Az operatív törzs csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatóján elhangzott: az emberek egyre inkább betartják azt a kérést, hogy ne mozduljanak ki otthonukból. A közterületekről eltűnt az emberek 60-70 százaléka.

Hirdetés

Mindezt Lakatos Tibor rendőrezredes mondta el egy kérdésre válaszolva, egyben utalt arra a mindennapi tapasztalatra, hogy az utóbbi napokban kiürültek a városok és egyéb települések közterei.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos megerősítette: 261 igazoltan fertőzött beteget tartanak számot Magyarországon. Jó hír, hogy az elmúlt huszonnégy órában nem volt újabb haláleset, így ez a szám továbbra is tíz. Huszonnyolcan felgyógyultak a koronavírus-fertőzésből – tette hozzá az elmondottakhoz.

A magyarországi közúti határátkelők közül várakozni kell Rajkánál és Parassapusztánál, és közel egyórás a várakozás ki- és belépő oldalon Hegyeshalomnál is. Ugyancsak hasonló hosszúságú várakozásra kell számítani Tompánál és a Röszkénél is – sorolta a tudnivalókat Lakatos Tibor ezredes.

A hatósági házi karantén megszegőkkel szemben eddig 172 esetben indítottak szabálysértési eljárást, 28 alkalommal szabtak ki helyszíni bíráságot. Az üzletek korlátozott nyitva tartását megszegőkkel szemben 44 alkalommal indítottak szabálysértési eljárást, és 25 alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

Miért rendeltek ki honvédségi törzset a Tescóhoz? – hangzott el egy kérdés, amire az ezredes azt válaszolta: neki kell azonnal jelenteniük, ha a logisztikába, a beszállításban bármilyen probléma jelentkezne.

Kifejezett gócpontjai nincsenek a koronavírus-járványnak Magyarországon – válaszolt szintén egy kérdésre Müller Cecília. Annyit mondott el ennek kapcsán, hogy sűrűbben lakott térségekben több beteget regisztráltak.

B. P  

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus operatív törzs