Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 26. 12:43

Májusra teljesen megújulhat a Cső utcai óvoda

Képriport
A Cső utcai óvoda felújításán tavaly október óta a Dél-Konstrukt Zrt dolgozik. A kialakult járványügyi helyzet ellenére a kivitelezés folyamatos, a kivitelező ebből adódó problémát nem jelzett, és határidő hosszabbítást eddig nem kért. A cég számára a még hiányzó anyagok beszerzése és az esetlegesen kieső munkaerő pótlása, illetve átcsoportosítása igényel jelentősebb átszervezést.

Hirdetés

Az épületen elkészült a teljes külső hőszigetelés, az épületrészek többségére már a végleges színfestés is felkerült. Teljes egészében elkészült az épületrészek lapostetőjének hő- és vízszigetelése, illetve a helyükre kerültek a külső nyílászárók.

A külső részeken jelenleg folyik a csapadék- és szennyvízvezeték kiépítése, továbbá a külső térburkolás alépítményei is készülnek. Az épület külső akadálymentes rámpája szerkezetkész, továbbá elkészültek a külső lépcsők is. A belső munkálatok is ütemezetten haladnak, itt jelenleg a belső meleg- és hidegburkolások folynak a vizesblokkokban és a foglalkoztatókban.

A kivitelezés készültségi foka meghaladta a 75%-ot.

A szaniterek beépítése, belső festések javítása is jól halad. A gépészeti alapvezetékek szinte kivétel nélkül kiépültek, és ugyanez igaz az elektromos hálózatra is. Fűtésrendszer végleges beüzemelés előtt áll, továbbá a világítástechnika túlnyomó része a helyére került.

Molnár Zoltán, a körzet egyéni önkormányzati képviselője elmondta, nagy öröm számára, hogy koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére várhatóan időben befejeződik az épület teljes felújítása. A munkálatok vége ugyanis május közepére várható a műszaki átadás-átvétel lezárásával. A képviselő bízik abban, hogy a kivitelezőnek nem okoz a járvány miatti helyzet előre nem várt akadályt a hátralévő feladatok elvégzésében.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Cső utcai óvoda felújítás óvoda
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés