Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 25. 14:32

Rendkívüli segélyalapot hoz létre a Mosolykommandó Alapítvány

A koronavírus járvány okozta gazdasági hatás miatt állásukat elvesztők támogatására hozott létre rendkívüli segélyalapot a szegedi székhelyű Mosolykommandó Közhasznú Alapítvány. A szervezet az összefogás erejével azokat szeretné segíteni, akik a járvány miatt elvesztették munkahelyüket, és nehéz helyzetbe kényszerültek.

Hirdetés

A mai napon még nem tudjuk megmondani, hogy a koronavírus-járványnak a gazdasági hatásai pontosan hány embert fognak érinteni kritikusan, de bennünket már naponta többen keresnek meg, hogy segítséget kérjenek, mert elvesztették a munkájukat, és semmilyen tartalékuk nincsen.

A helyzet eddig legalább ötven, az alapítványunkkal kapcsolatban álló családot érintett idáig.

- mondta Pataki Gergely, a Mosolykommandó alapítvány alapítója. – Van olyan négytagú családunk, ahol már csak néhány napra elegendő élelmiszer maradt, mi segítettünk nekik, hogy ételhez juthassanak. Egy ilyen helyzetben az állam mellett a civilek szerepe is rendkívül fontos abban, hogy felkeresse, és támogassa azokat, akik most különösen nehéz helyzetbe kerültek. - tette hozzá.

Az alapítvány a rendkívüli helyzetre egymillió forintot különített el saját forrásából a családok megsegítésére,

de nyilvános felhívással élnek a nagyobb cégek, és a magánszemélyek irányába is, hogy adománnyal segítsenek. Már a két hete elindult elbocsátási hullámban is számos nagy cég jelezte, hogy szívesen segítenék azokat az embereket, akik rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a munkahelyük elvesztése miatt. Azon cégek, és magánszemélyek jelentkezését várják, akiknek lehetősége van most segítséget nyújtani az arra rászorulóknak, akár néhány ezer forintos támogatással is.

A szervezet erre a célra újraindította a 13600-as adományvonalat, ahol a 88-as mellék tárcsázásával lehet segíteni azonnali 500 forinttal, továbbá a Mosolykommandó 12067008-01528812-00100000-as számlaszámára is várják a felajánlásokat a rendkívüli segélyalapba. Az alapítvány várja azon rászoruló családok jelentkezését is az info@bohocdoktor.hu email címre, akik igazolhatóan a koronavírus-okozta elbocsátások miatt nehéz helyzetbe kerültek.

Az befolyt összegekből a szervezet tartós élelmiszereket, valamint tűzifát juttat el a hátrányos helyzetbe került családok részére, amelynek kiszállítását már a héten megkezdik önkénteseik segítségével.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány Mosolykommandó segítség
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés