Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 24. 17:10

Lemondásra szólítja föl Rovó Lászlót és B. Nagy Lászlót a szegedi Jobbik is

A párt városi szervezete közleményében azt írja, B. Nagy László nem önkéntes, hanem önkényes karanténban volt, és szerintük a rektor közvetlen környezete igenis veszélyeztetve van.

Hirdetés
Hirdetés

„Felszólítjuk Rovó Lászlót, hogy haladéktalanul mondjon le a Szegedi Tudományegyetem rektori tisztségéről és vonuljon vissza a hivatásából a vizsgálatok lezártáig! Követeljük, hogy B. Nagy László azonnal adja vissza a mandátumát és vonuljon ténylegesen karanténba!”

– ezt írja közleményében a Jobbik szegedi szervezete annak kapcsán, hogy kiderült, Rovó László koronavírusos és lehetett arra esély, hogy a március 13-i koszorúzáson lefertőzze a körülötte állókat, így B. Nagy László szegedi fideszes országgyűlési képviselőt is.

Ismert, a képviselő önkéntes karanténba vonult, ám a diktatúratörvény miatt ezt az önkéntességet önként fölfüggesztette, hogy a pártfegyelemnek megfelelően önként bemenjen a parlamentbe és önként szavazzon arról, hogy a koronavírussal összefüggő veszélyhelyzet miatt a kormánynak és ezzel Orbán Viktor miniszterelnöknek sokkal több hatalma legyen, mint eddig, addig, ameddig ő erre igényt tart, lásd még önként le nem mond esetleg erről.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László Jobbik Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE járvány koronavírus pandémia világjárvány