Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Botka László újabb intézkedése: Szeged automatikusan meghosszabbítja a lejáró városi támogatásokat
Szegeden 2020. március 24. 16:05

Botka László újabb intézkedése: Szeged automatikusan meghosszabbítja a lejáró városi támogatásokat

A koronavírus-járvány által okozott veszélyhelyzet miatt döntött így a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés

Botka László polgármester ma újabb intézkedést hozott a rendkívüli járványügyi helyzet miatt. Szeged polgármestere rendeletben hosszabbította meg a lejáró települési támogatásokat, amiket külön kérelem és igazolások benyújtása nélkül azoknak a rászoruló családoknak folyósít május végéig az önkormányzat, amelyek eddig is részesültek ilyen támogatásban.

Ilyen települési támogatások a lakhatási támogatás, gyógyszertámogatás és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás.

A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint Botka László azért döntött így, mert a rendkívüli járványhelyzetben a személyes ügyintézés veszélyforrást jelent, és a szükséges munkáltatói, orvosi és egyéb igazolások beszerzése is komoly nehézségekbe ütközik. Ugyanakkor a rászoruló családoknak, valamint az otthonukban tartózkodó időseknek létfontosságú lehet, hogy a támogatásokat folyamatosan megkapják.

Botka László legutóbb tegnap jelentett be városi intézkedéseket a járványhelyzet kapcsán, ezekről bővebben itt olvashat. Ma, korábban pedig arról írtunk, hogy a város megállapodott az áramszolgáltatóval, hogy csak a halaszthatatlan karbantartásokat végzik el annak érdekében, hogy minimalizálni lehessen az áramszünetek számát a városban. Erre azért van szükség, hogy minél kevesebb fennakadás legyen a járvány miatt bevezetett online iskolai oktatásokban.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Botka László járvány koronavírus szegedi önkormányzat