Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Folyamatos ellátást kért a szegedi önkormányzat az áramszolgáltatótól a járvány idejére, szüneteltetik a nem létfontosságú karbantartási munkákat
Szegeden 2020. március 24. 14:27

Folyamatos ellátást kért a szegedi önkormányzat az áramszolgáltatótól a járvány idejére, szüneteltetik a nem létfontosságú karbantartási munkákat

Csak nagyon indokolt esetben szünetelteti az áramszolgáltatást az NKM Áramhálózati Kft. Szegeden. Erre azért kérte a céget a város, hogy az online oktatást ne hátráltassák a karbantartási munkák.

Hirdetés
Hirdetés

Szécsényi Rózsa, Szeged gazdasági alpolgármestere az előző hét végén kezdeményezett egyeztetést telefonon az áramhálózati cég vezetőjével. Arra kérte a céget, hogy határozatlan ideig szüneteltessenek minden olyan tevékenységet, ami az áramszolgáltatás szüneteltetésével járna.

„Az áramkimaradással járó munkák főként karbantartási jellegűek, ezért ilyen nehéz időszakban, amikor például a tanulók távoktatásban tanulnak, indokolt azok halasztása”

– mondta az alpolgármester, aki szerint cég nagyon együttműködő volt, így abban egyeztek meg, hogy minden beavatkozást igénylő munka előtt, ami nem hibaelhárítás, egyeztetnek az önkormányzat városüzemeltetési irodájával.

„Megegyezésre törekedtünk, de tudomásul kell vennünk, hogy a szolgáltatás minőségének fenntartása érdekében vannak kötelező munkák is, amik elmaradása a későbbiekben okozhatna áramszünetet. Ezért állapodtunk meg abban, hogy a karbantartási munkák előtt egyeztetünk”

– magyarázta az alpolgármester. A cég és az önkormányzat közti megállapodás természetesen nem vonatkozik a hibaelhárítási munkákra.

A városvezetés szerint, amennyiben tíznél több ügyfelet érintő áramszünetet tervez a cég, a legmagasabb szinten kell egyeztetnie az önkormányzattal, de a tíz főnél kevesebb embert érintő munkákat is előre be kell jelenteni az illetékes irodához. Szécsényi Rózsa szerint ezzel tudják segíteni a távoktatást, így biztosítani tudják a folyamatos internet-szolgáltatást a tanulóknak és a tanároknak.

SzGy

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: áram áramszolgáltató diákok internet internet-szolgáltatás járvány koronavírus Nemzeti Közművek oktatás Szécsényi Rózsa szegedi önkormányzat távoktatás