Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 24. 11:51

Mihálik Edvin: Rovó Lászlónak és B. Nagy Lászlónak le kell mondania

A Momentum szegedi elnöke, Zöld város programért felelős tanácsnok szerint az SZTE rektora és a fideszes parlamenti képviselő a pozícióikhoz méltatlanul viselkedtek.

Hirdetés
Hirdetés

Néhány napja számolt be róla az RTL Klub híradója, hogy a Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője is elkapta a koronavírust, ami után gyorsan terjedni kezdett a hír, miszerint Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, fül-orr-gégész professzor, a szegedi Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika vezetőjéről van szó, a hírt a rektor nem sokkal később közleményben meg is erősítette.

Rovó László külföldön, Dél-Tirolban járt síelni, onnan március 8-án jött haza, amikor Olaszországban már bőven tombolt a koronavírus-járvány, ezt követően viszont nem vonult önkéntes házi karanténba, rektori feladatait ellátta, emberekkel találkozott, egyeztetett, március 15-én koszorúzott, sőt, műtéteket is elvégzett. Ezt követően igazolódott róla, hogy megfertőződött a koronavírussal.

A jelenlegi információk szerint a kontaktkutatások eredményeként 120 embert teszteltek miatta, hogy elkapta a vírust, és több lap, például a Magyar Hang és 24.hu is írról írt, hogy több egymástól független forrás szerint 6 embernél igazolódott is, hogy fertőzöttek.

A történtek kapcsán a Magyar Orvosi Kamara Rovó Lászlóval szemben eljárást indított. A DK szegedi szervezete pedig már vasárnap este Rovó lemondását követelte.

Az egyik ember, akivel Rovó László személyesen találkozott külföldi utazását követően Szegeden, B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, akivel együtt koszorúztak a Dóm téren március 15-e alkalmából. B. Nagy László a rektor nyilatkozata után bejelentette, hogy önkéntes karanténba vonul, ezt azonban rögtön másnap, hétfőn megszegte, amikor részt vett az Országgyűlés ülésén.

Kedden délelőtt a Momentum szegedi szervezete is lemondásra szólította fel Rovó Lászlót és B. Nagy Lászlót is, Mihalik Edvin, a párt helyi elnöke, és egyben a szegedi önkormányzat Zöld város programért felelős tanácsnokna a Facebookon azt írta a rektorról és a képviselőről, hogy 

„hatalmi arroganciájukban, magukat mindenen felülállónak tekintik. A rektor a saját maga által aláírt szabályokat se tartja be, B. Nagy László pedig a vasárnapi nyilatkozatát már hétfőn meghazudtolja.”

A bejegyzésben Mihalik kiemeli:

„A Momentum szegedi szervezetének álláspontja a következő:

1. Az a rektor, aki több egyetemi kollégáját, klinikai dolgozót is megfertőzhetett koronavírussal, mert felelőtlenül, a kormány ajánlásával szemben nem vonult karanténba miután a veszélyzónában üdült, az méltatlan a feladata ellátására, ezért le kell mondania a pozíciójáról!

2. Az az országgyűlési képviselő, aki koronavírus fertőzött emberrel került kapcsolatba és ezt követően nem vár két hétig házi karanténban, hanem elmegy az Országgyűlés ülésére egy sor 65 év feletti - veszélyeztetett korú ember közé, az felelőtlenül viselkedik egy válsághelyzetben, ezért távoznia kell az Országgyűlésből!”

Mihalik Edvin teljes bejegyzését az alábbiakban olvashatja:

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: B. Nagy László Fidesz járvány koronavírus Mihálik Edvin Rovó László Szegedi Tudományegyetem SZTE világjárvány Momentum