Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 24. 07:11

Koronavírus: 30 ezer egészségügyi maszkot vásárol a szegedi önkormányzat

Botka László polgármester továbbra is mindenkit arra kér, hogy ha lehet, maradjon otthon. A szegedi önkormányzat maszkokat rendelt a háziorvosoknak.

Hirdetés

A szegedi háziorvosok és a közfeladatot ellátó dolgozók kapják azokat a maszkokat, amiket az önkormányzat vásárol. Mintegy 30 ezer darab maszkról van szó, ezeket rövidesen megkapják azok, akik az első vonalban dolgoznak nap, mint nap.

Nagyon hálásak vagyunk annak a több ezer szegedinek, akik értünk dolgoznak, ők a mi hőseink – mondta Botka László, majd hozzátette: a város nem állítja le teljesen a helyi közösségi közlekedést, mert sokaknak létfontosságú például a munkába jutáshoz.

A polgármester hozzátette:

„Szeged népe ehhez a helyzethez felelősségteljesen alkalmazkodik. Közösen túl fogjuk vészelni ezt a helyzetet, pánikra semmi ok. Aggodalom természetesen mindannyiunkban van, de szeretném a jövőben is kérni, hogy mindenki érezze azt, hogy felelős saját magáért, és minden szegedi felelős minden szegediért!”

Botka László további bejelentéseket is tett hétfőn. Ezek közül a legfontosabbak:

  • Április 1-jétől mentesülnek a bérleti díj fizetési kötelezettség alól azok az üzletek, cégek és vendéglátóhelyek, amelyek önkormányzati tulajdonú ingatlanban működnek, ha bezárják az üzletüket.
  • Ha valaki az önkormányzati tulajdonú ingatlant másnak adta albérletbe, akkor mentesül a fizetési kötelezettség alól, ha igazolja, hogy az albérlőjének semmit sem kellett fizetnie a bezárása után.
  • Tovább szűkül az elkövetkező napokban a szegedi tömegközlekedés, de úgy, hogy a nélkülözhetetlen közszolgáltatások, a patikák, az élelmiszerüzletek és -gyártók dolgozói továbbra is időben el tudjanak jutni munkahelyükre.
  • A Cserepes sori piacot azonnali hatállyal bezárják.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradós anyagát!

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: egészségügy háziorvos járvány koronavírus védőmaszk Botka László önkormányzat polgármester Szeged
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés