Hirdetés
Hirdetés
Művház 2020. március 22. 21:25

A Szegedi Ifjúsági Napok is csatlakozott a Maradj otthon! Fesztiválhoz

A kezdeményezés célja, hogy elviselhetőbbé tegyék a koronavírus miatti bezártságot.

Hirdetés

Elindult a Maradj otthon! Fesztivál, aminek a szervezői a legnagyobb magyar fesztiválok, klubok, koncertszervezők, köztük a Szegedi Ifjúsági Napok is. A szervezők arra buzdítják a csatlakozó zenészeket, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a Maradj otthon!-kampányban. A hozzá kapcsolódó, és az interneten zajló Maradj otthon! Fesztivál a Facebookon arra ösztönzi a közönséget, hogy vegyék komolyan a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatosa előírásokat, és maradjanak otthon. 

Száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen tegyenek közzé posztokat, filmeket, szervezzenek online közönségtalálkozókat, amiket a Maradj otthon! Fesztivál Facebook-oldalán is lehet majd követni. Ugyanez az oldal figyelemmel kíséri és ajánlja azokat a házi koncerteket, amiket az előadók otthonról, stúdióból közvetítenek, ezzel elviselhetőbbé téve a bezártságot. 

A veszélyhelyzet szülte fesztivál a szervezők közleménye szerint egy nonprofit kezdeményezés, munkatársai társadalmi munkában vesznek részt benne, támogatást, szponzorációt senkitől nem fogadnak el. Az induló oldal a fenti célokon túl semmilyen más célt nem szolgál, más tartalomnak se most, se a jövőben nem ad otthont. A felmerülő költségek finanszírozását a VOLT Produkció önerőből vállalja – írják.

Szegedről a fesztiválhoz eddig a Szegedi Ifjúsági Napok, valamint a Grand Café csatlakozott.

A Maradj otthon! Fesztivál szervezői:

A38 Hajó, Akvárium Klub, B.my.Lake, Balaton Sound, Bánkitó Fesztivál, Barba Negra, BME Egyetemi Napok, Budapest Park, Búgócsiga, Campus, Diósgyőri Vár, Dürer Kert, East Fest, EFOTT, Egerszeg Fesztivál, Erőd Klub, Etyeki Piknik, Expresszó, FEZEN, FEZEN Klub, Fishing On Orfű, Grand Café Szeged, HALL, Hangár Music Garden, Helynekem, Keresztury Dezső VMK, Kobuci Kert, Kölcsey Központ Pécs, Lovarda Debrecen, Madách Imre Művelődési Központ, Magneoton, Millenáris Park, MOL Nagyon Balaton, Művészetek Háza Miskolc, Művészetek Völgye, Ördögkatlan Fesztivál, Paloznaki Jazz Piknik, Papp László Aréna, Pécsi Est Café, Petőfi Kultúrtanszék, Petőfi Rádió és M2 Petőfi TV, RepTár, ROCK1, Rómer Ház, Shop Stop, STRAND Fesztivál, Sziget Fesztivál, SZIN, Szombathely Város, Telekom VOLT Fesztivál, Tiszavirág Fesztivál Szolnok, Trafo Club Gödöllő, VeszprémFest, Veszprémi Utcazene Fesztivál, VIBE Fesztivál, Víztorony, Zsolnay Kulturális Negyed

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: fesztivál járvány koronavírus Grand Café Szegedi Ifjúsági Napok SZIN SZIN 2020
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés