Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Garai Szakács László: Szabó Bálint szerint, aki nem hord maszkot, az emberölésért is felelős
Szegeden 2020. március 21. 13:52

Garai Szakács László: Szabó Bálint szerint, aki nem hord maszkot, az emberölésért is felelős

Szerdai szabotázsakciója helyszínére hívott össze péntek reggelre sajtótájékoztatót. Szerencsére elmaradt, egy Facebook-bejelentkezés lett belőle. Szabó Bálint otthon maradt, és talán végleg kiiratkozott Szeged és az ország közéletéből. Végre.

Hirdetés

Péntek reggel fél nyolckor jött Messengeren az értesítés, hogy nyolckor sajtótájékoztatót tart Szabó Bálint független önkormányzati képviselő az Anna-kútnál, ott, ahol szerdán órákra megbénította a villamosközlekedést a városban. Végül szerencsére csak egy szomorú standup lett belőle a Szabó Bálint-palota előtt.

Szerdán ennél sokkal zaklatottabb állapotban volt az önkormányzati képviselő, aki a jelek szerint kipihente magát. Idegileg. Legalábbis úgy tűnt. Szépen fölöltözve, összeszedetten, higgadtan beszélt. Az más kérdés, hogy mit. Ilyeneket mondott:

  • „Azt gondolom, aki embertársával az elkövetkezendő időszakban maszk nélkül akár nyílt utcán, akár zárt területen beszélget, érintkezik, az nem csupán felelőtlen, hanem hovatovább emberölésért is felelős.”
  • „Arra kérem valamennyi szegedi polgártársamat, menjenek haza a pékségekből, ne menjenek tankolni, ne akarjanak még most is, baj idején, különféle fölösleges dolgokat vásárolni.”
  • „Volt ideje a harcnak, volt ideje a figyelemfelhívásnak, azonban ma már nincsen ideje és helye egyiknek sem. Most a megbékélés és együttműködés ideje kezdődik, és azt gondolom, hogy minden, ami ez ellen hat és mindenki, aki ez ellen cselekszik, az nem csupán a béke, hanem és embertársaink és végső soron mindannyiunk nyugalma ellen cselekszik.”

A független önkormányzati képviselő szerdán közveszélyes őrültet játszott, pénteken meg szegediek tízezreit gyilkosozta le, csak azért, mert nem hordanak maszkot, amit egyébként nem is lehet megvásárolni, ha mégis, akkor aranyáron. Majd mint aki jól végezte dolgát, lenyomta „azt a szerkezetet, amit úgy hívnak, kilincs”, és hazament.

Tisztelt Szabó úr!

Szeged nevében kérem! Maradjon is otthon, és maximum a pékségbe menjen el, tankolni járjon, meg vásárolni, akár fölösleges dolgokat is. Ezen a héten felelős önkormányzati képviselőként olyan dolgokat engedett meg magának, amelyeket nemcsak önkormányzati képviselőként, de felelősen gondolkodó átlagemberként sem teszünk meg.

Ezeken gondolkodjon önként vállalt karanténjában. Bár azt talán maga is tudja, egy szimpla bocsánatkérés nem biztos, hogy elég lesz.

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus Mindenki Szegedért Mozgalom pandémia Szabó Bálint Tisza Palota világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés