Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Szegedi önkormányzati cég segíti a vírus elleni küzdelmet: tízmillió forintért vett egészségügyi műszereket a klinikai központnak a Szegedi Vízmű
Szegeden 2020. március 20. 15:42

Szegedi önkormányzati cég segíti a vírus elleni küzdelmet: tízmillió forintért vett egészségügyi műszereket a klinikai központnak a Szegedi Vízmű

Képriport
Infúziós pumpákat, bronchoszkópos tornyot, valamint EKG-készüléket kapott a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az önkormányzati cégtől. Az eszközök nagy segítséget nyújthatnak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Hirdetés

Cégünk úgy döntött, hogy lehetőségeihez képest a lehető legnagyobb segítséget kívánja nyújtani a járvány elleni védekezéshez az egészségügyi szerveknek

– mondta a Szegedi Vízmű székházában a cég vezérigazgatója. Istókovics Zoltán hozzátette: előzetes egyeztetés után  tízmillió forintból vásároltak eszközöket az Új Klinika Anesztéziai és Intenzív Terápiás Alapítványnak.

Az összegből tíz darab infúziós pumpát, öt infúziós pumpába való szereléket, egy bronchoszkópos tornyot, valamint egy EKG-készüléket vettek.

További fotókat a fenti nyitóképre, vagy ide kattintva talál (fotók: Iványi Aurél)

Szécsényi Rózsa gazdasági alpolgármester elmondta: 

A szegedi önkormányzat minden segítséget megad, a szükséges rendelkezéseket pedig meghozták a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Egyben köszönetet mondott a szegedieknek azért, hogy fegyelmezetten betartják a korlátozó intézkedéseket.

Az alpolgármester szerint fontos, hogy továbbra is mindenki betartsa az óvintézkedéseket annak érdekében, hogy csökkentsék az egészségügyi kockázatokat. Aki csak teheti, otthonról dolgozzon, ezzel is elé lehet menni a tömeges megbetegedéseknek – mondta Szécsényi Rózsa.

A Szegedi Tudományegyetem kancellárja megköszönte az adományt, Fendler Judit szerint felkészülten várják a következő napokat.

Lengyel Csaba, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ igazgatója fontosnak tartotta, hogy

mára sikerült kialakítani azt az igen bonyolult rendszert a II-es kórházban, ami a járvány elleni védekezésben kulcsszerepet játszik. A most megkapott eszközöknek nagy hasznát veszik majd, és legalább 400 beteget el tudnak látni szükség esetén.

Az önkormányzat résztulajdonába tartozó céghez egyébként tegnap, csütörtökön érkezett meg a katonaságtól két tiszt, valamint a katasztrófavédelem egy munkatársa. Istókovics Zoltán elmondta, hogy a kormány által ide rendelt három személy rendkívül együttműködő, feladatuk pedig az, hogy segítséget nyújtsanak, ha arra szükség van.

SzGy

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: adomány II. Kórház járvány kórház koronavírus Szegedi Vízmű Szegedi Vízmű Zrt. Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fendler Judit Istókovics Zoltán Szécsényi Rózsa
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés