Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 19. 12:16

Több szegedi cég már a múlt héten átállt az otthoni munkavégzésre

A szegedi informatikai cégek többsége számára nem jelentett különösebb kihívást az úgynevezett home office munkavégzés bevezetése. Ehhez magas szintű technológiai felkészültség és jó munkaszervezés kell, ami adott ebben a szektorban.

Hirdetés

Az Antavo központja Szegeden található, de vannak munkatársaik Norvégiában, Olaszországban, Németországban és Spanyolországban is. A nemzetközi díjakat sorra nyerő „start up” cég tehát eleve jól kiépített belső kommunikációs rendszerrel rendelkezik, így nem volt bonyolult dolog átállniuk az otthoni munkavégzésre. Kecsmár Zsuzanna, a cég vezetője elmondta, hogy már múlt hét szerdán elkezdték kialakítani az otthoni munkavégzés feltételeit, így akinek nem volt a lakásában gépe vagy asztala, annak hazaszállították az irodai eszközeit.

A munkatársak zöme egyébként laptopon dolgozott eddig is, így számukra nem volt nehéz megteremteni a műszaki feltételeket az otthoni munkához. Pénteken végezték a költöztetést, így hétfőtől már otthonról dolgozik a 30 szegedi és a mintegy 10 főből álló külföldi munkatársi gárda. A hatékonyság egyelőre jó, bár akiknél kisgyerekek vannak, kissé nehezebben oldják meg az otthoni munkavégzéshez szükséges környezet kialakítását.

A BP Szeged esetében is viszonylag gördülékenyen ment az átállás, hiszen a cégnél általános gyakorlat az otthoni munkavégzés. Knezevics Viktor, a cég helyi vezetője elmondta, hogy a BP világszerte bevezette a home office munkavégzést azokon a területeken, ahol ez lehetséges. A Kossuth Lajos sugárúton lévő irodájuk majdnem teljesen üres, csak a postázóban folyik még munka, mert azt nem tudják online működtetni. Knezevics szerint néhány héten belül teljesen belerázódnak a munkatársak az új helyzetbe, de reméli, nem kell hosszútávon berendezkedni erre a helyzetre.

Címlapfotó: Antavo központja

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Antavo BP home office
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés