Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Ez bűncselekmény: Szabó Bálint veszélyhelyzetben szándékosan elállta a villamosok útját az Anna kúti kereszteződésben
Szegeden 2020. március 18. 16:54

Ez bűncselekmény: Szabó Bálint veszélyhelyzetben szándékosan elállta a villamosok útját az Anna kúti kereszteződésben

Képriport
Szerda délután, negyed 2 körül Szabó Bálint független önkormányzati képviselő autójával megállt az Anna kúti kereszteződés közepén: megbénította mind a négy villamosvonal közlekedését. Végül bilincsben vitték el.

Hirdetés

Update: Információink szerint Szabó Bálint hivatásos Vas megyei provokátort bűncselekmény elkövetése miatt a rendőrség őrizetbe vette, és elrendelte elmeorvosi vizsgálatát. Reméljük, hamarosan hivatalos lesz, lehet értesülésünk.

 

Korábban íruk:

Szabó Bálint március 15-én egy Facebookon közzétett videójában arra szólította fel az önkormányzatot, hogy állítsa le a szegedi tömegközlekedést, mivel az „fölösleges pénzkidobás és fokozott veszélyforrás egyidejűleg”. A város lakóit pedig arra szólította fel, hogy bojkottálják a villamosokat, buszokat és trolibuszokat. Mivel a szegediek nem fogadták meg felhívását, így drasztikusabb eszközhöz folyamodott, szerda délután megbénította a villamosközlekedést: Škodájával egyszerűen megállt az Anna kúti csomópont közepén, egyik villamos sem tudta kikerülni.

Tette súlyos bűncselekmény.

Információink szerint a mentőautó a sok rendőrségi jármű mellett azért lehetett a helyszínen, mert a rendőrök még ott elrendelhették Lázár János fizetett provokátorának elmeorvosi vizsgálatát is. A képviselőt ezért vitték el mentővel kórházba és nem pedig a rendőrségre.

Kattintson fönti képünkre, nézze meg galériánkat!

A környéken rengeteg figyelték az eseményeket a szegedi jelentős része bosszankodott: „Remélem elviszi valaki, és megteszik a följelentést. Vagy beviszik az elmeosztályra...” – mondta egy asszony. A városlakók jelentős része amiatt volt minimum mérges, hogy a képviselő botránya miatt nem tudtak eljutni úticéljukig, volt aki a szabotázs miatt a Budapestre induló vonatát késte le.

Majó-Petri Zoltán, a Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója elmondta, az útzár miatt pótlóbuszokat kellett beállítaniuk. Hozzátette, miután a rendőrök megszüntették az akadályt, még legalább fél-háromnegyed óra kell, hogy visszaálljon a közlekedés a normális kerékvágásába.

A szabotázs végét élőztük is, nézzék meg videónkat!

A Közlekedési Társaság jogásza szerint Szabó Bálint tette a BTK 232. paragrafusába ütköző, a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény. Arról a rendőrségnek kell döntenie, hogy most szabálysértést követette el a politikus, vagy bűncselekményt. Az utóbbi esetben a tette szabadságvesztéssel büntetendő.

Nézze meg a Szeged Televízió összefoglalóját is!

Garai Szakács László

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: 1-es villamos 2-es villamos Anna kút járvány koronavírus pandémia Szabó Bálint SZKT világjárvány villamos 3-as villamos 4-es villamos
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés