Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 16. 19:11

Az Univerzum házhoz megy – egy szegedi egyesület beszállt távoktatásba

A földrajz keretében oktatott csillagászathoz kínál távoktatási anyagot a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület. Digitalizálódik az ország.

Hirdetés

A digitális oktatási rendre való átállásban szeretné könnyíteni az általános és középiskolákat, az ezekben oktató földrajz szakos tanárokat a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesület. Az elkövetkező napokban közel harminc, témába vágó oktatási filmet töltenek fel honlapjukra – mondta el hírportálunknak Illés Tibor, az egyesület vezetője. Több már jelenleg is elérhető.

Illés Tibor nem tagadta, kényszerhelyzetben vannak. Az általa irányított egyesület egy nyolcméteres mobilplanetáriumot üzemeltet 2013 óta, amellyel országszerte 515 iskolába, 330 ezer diákhoz jutottak el. Vagyis előadásaikat eddig összesen Szeged lakosságának közel kétszerese látta. Érdeklődésre nem is panaszkodhattak.

Az elmúlt napokban valamennyi megrendelését elvesztette az egyesület az iskolák bezárása miatt. Gyorsan reagálva a helyzetre úgy döntöttek: a maguk szakterületén minden segítséget megadnak a hazai iskoláknak a minél eredményesebb távoktatás érdekében.

Az iskolaplanetarium.hu honlapra egymás után töltik fel azokat az oktatási anyagokat, amelyek az általános és középiskolák földrajz tantárgyához kapcsolódó csillagászati témákat dolgozzák fel. Mint Illés Tibor elmondta: a segítőszándék vezeti őket, mert az oktatási anyagokhoz mindenki díjtalanul juthat hozzá.

Mindehhez hozzátette, szívesen venné, ha adományokkal segítenék az egyesület munkáját, mert értelemszerűen a honlapra feltöltött oktatási anyagok is kiadással járnak.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: csillagászat digitális oktatás járvány koronavírus pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés