Hirdetés
Hirdetés
Szegeden 2020. március 16. 10:57

Még nincs kész a járványkórház Szegeden

Hétfőig kapott határidőt a II-es kórház, hogy az intézményen belül járványkórházat alakítson ki. Hírportálunk értesülései szerint a munkálatokkal még nem végeztek, ám az megnyugtató, hogy egyetlen koronavírusos beteg sincs még a kórházban.

Hirdetés
Hirdetés

Hírportálunk elsőként számolt be arról, hogy járványkórházzá alakítják át a II-es kórházat. Az ezzel kapcsolatos munkához csütörtökön reggel láttak hozzá, ekkor kezdődött meg a kijelölt osztályok kiürítése.

A gyógyítóintézményből származó információink szerint még nem készültek el a kijelölt kórházrész járványkórházzá alakításával, de az ezzel kapcsolatos munkálatok jelenleg is zajlanak – tudtuk meg.

Értesüléseink szerint a szabaddá tett kórházi ágyak egyelőre üres állnak, és jelenleg – ez egybe vág a hivatalos információval – nem ápolnak koronavírusos beteget a II-es korházban. A protokoll szerint, amennyiben kiderülne egy a II-es kórházba bekerülő betegről, koronavírussal fertőzött, őt haladéktalanul a fővárosi Szent László Kórházba szállítanák.

A II-es kórházba való bejutás nem egyszerű. Az országos kórházi látogatási tilalom egy hete lépett életbe, ezért a II-es kórházban lévő betegeket sem lehet felkeresni.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: II. Kórház járvány járványkórház koronavírus

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés