Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. március 16. 07:44

Hétfő estétől nem mehetnek külföldiek Ukrajnába sem


Hirdetés

Korlátozásokat vezetnek be hétfő estétől a magyar-ukrán közúti határforgalomban. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleményben azt írja, az ukrán hatóságok előreláthatólag magyar idő szerint március 16-án 23 órától április 3-ig ideiglenesen betiltják az Ukrajnába történő belépést a külföldi, valamint a hontalan utasok számára.

A rendelkezés nem vonatkozik azokra az utazókra, akiknek állandó vagy ideiglenes tartózkodási joguk van Ukrajna területére, illetve arra, aki ukrán állampolgár házastársa vagy gyermeke. Szintén beléphetnek az országba az Ukrajnában akkreditált külföldi diplomáciai és konzuli képviseletek munkatársai, hivatalos nemzetközi missziók képviselői és családtagjaik.

A korlátozás nem érinti az áruszállító tehergépjárművek vezetőit és személyzetét, valamint a légi és vízi járművek legénységét.

A meghatározott időszakban az autóbuszok ki- és belépése is szünetel a magyar-ukrán határállomásokon – olvasható a police.hu oldalon.

(Nyitókép: Hazatérő ukrán állampolgárok okmányait ellenőrzi a rendőrség munkatársa a záhonyi magyar-ukrán határátkelőhelyen 2020. március 15-én. Fotó: MTI/Balázs Attila)

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: határ határátkelő határvédelem járvány koronavírus Ukrajna utazás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés