Hirdetés
Hirdetés
Túl a városon 2020. március 15. 20:31

Topán László: Cinikus, hogy Orbán a Facebookon jelentette be az iskolák bezárását

A probléma leegyszerűsítésének és cinikusnak nevezi a momentumos Topán László, egykori tanár, hogy a miniszterelnök péntek este egy facebookos élő közvetítésben közölte: hétfőtől bezárnak az iskolák. Az oktatási kormányzatnak lett volna ideje felkészülni a helyzetre, de nem tették.

Hirdetés

Topán László Facebook-bejegyzésben kritizálta Orbán Viktor bejelentését és annak módját. A politikus szerint a miniszterelnök és kommunikációs stábja által választott bejelentési mód azt sugallja, hogy a videóchat a tanároknak is menni fog.

„Lám, kedves pedagógusok, ha én, a miniszterelnök, korszerű online módszerekkel képes vagyok kapcsolatot tartani a népemmel ilyen kritikus időkben, akkor ti, akik ki vagytok képezve modern oktatási módszerekre, gond nélkül meg fogjátok oldani ezt a feladatot, aggodalomra semmi ok”

– fogalmazta meg, a saját olvasatát a miniszterelnöki bejelentésről Topán.

Szerinte nem véletlen, hogy péntek este jött a bejelentés, néhány hete a Nemzeti Alaptantervet is péntek este hozta nyilvánosságra Kásler Miklós emberminiszter.

„Érdemi reakciókra már nincs a társadalomnak lehetősége, a kormány bejelent egy súlyos (nem csak) szakpolitikai intézkedést” – tette hozzá a Momentum pécsi politikusa.

Topán szerint hétfőtől vizsgázik a magyar közoktatás.

Emlékeztetett: Orbán Viktor péntek reggel még az iskolabezárás ellen érvelt a rádióban, „a morgolódó tanároknak a fizetés nélküli szabadság belengetésével üzent”, azonban a közvélemény-kutatásokat olvasva vélhetően jobb belátásra tért.

Az oktatáspolitikus azt is írja, sejtették, hogy bezárják majd az iskolákat, az oktatási kormányzat mégsem készült fel erre az eshetőségre az elmúlt hetekben, így marad az alkalmazkodás.

„Tizenöt éves tanári tapasztalatom birtokában azt tudom mondani, hogy a miniszterelnök gesztusa fájdalmasan leegyszerűsítő és cinikus”

– írja a miniszterelnöki bejelentés módjáról Topán, aki úgy látja, a helyzetet a tanárok fogják megmenteni, mert a kreativitásukkal, odaadásukkal és szolidaritással megoldják a helyzetet, a tudást egymás között is megosztják.

„Gyors megoldásokat kell találnunk arra is, hogyan oldják meg a családok az otthon maradni kénytelen gyerekek ‍elhelyezését, hogyan teremtjük meg a zavartalan otthoni tanulás feltételeit. Ehhez - a kényszerű és indokolt elszigeteltség mellett - újra meg kell szerveznünk magunkat!” – zárja a gondolatmenetet Topán László.

Z

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: Facebook járvány koronavírus közoktatás oktatás Orbán Viktor távoktatás
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés