Hirdetés
Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Szegeden
  • Az állam kiszorította őket a tankönyvpiacról, most ingyenesen segíti a tantermen kívüli digitális oktatást a Mozaik Kiadó
Szegeden 2020. március 15. 18:40

Az állam kiszorította őket a tankönyvpiacról, most ingyenesen segíti a tantermen kívüli digitális oktatást a Mozaik Kiadó

Ingyenesen elérhetővé tette a szegedi kiadó az összes közismereti tankönyvét az egészségügyi veszélyhelyzet idejére. A megtekintésért mindössze regisztrálni kell a honlapjukon.

Hirdetés

A szegedi kiadó digitális tankönyvei világszerte népszerűek, kiadványaikat korábban idehaza is széles körben alkalmazták az iskola oktatásban, de a tankönyvpiac 2013-as állami korlátozása után alig kaptak tankönyvi minősítést, így elvesztették piaci vezetőszerepüket.

Orbán Viktor miniszterelnök péntek este jelentette be, hogy március 16-ától új oktatási munkarend lép életbe: a tantermen kívüli digitális munkarend. A gyermekek nem látogathatják az iskolákat, az oktatás azonban nem szünetel, hanem digitális eszközökön keresztül folytatódik.

A Mozaik Kiadó még a döntés előtti napon, csütörtökön jelentette be a tankönyvek ingyenességére vonatkozó döntését:

„Arra az időszakra, amíg az egészségügyi veszélyhelyzet miatt diákok nagy számban kényszerülnek otthon maradni, a Mozaik Kiadó az otthoni tanulás megkönnyítésére minden közismereti tankönyvét digitális formában, online ingyenesen elérhetővé teszi.
A könyvek a mozaweb.hu honlapon érhetők el a korábban regisztrált vagy újonnan regisztráló tanulók és tanáraik számára. A regisztráció ingyenes”

– írják Facebook-oldalukon.

A tankönyvek az alábbi linken érhetők el – kattintson!

A kiadványok a könyvborítók melletti „demó” gombbal nyithatók meg.

Készítettek egy videót is arról, az érdeklődők hogyan érik el az ingyenes könyveiket az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt.

rag

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus pandémia világjárvány digitális oktatás Mozaik Kiadó
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés