Hirdetés
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Túl a városon
  • Operatív törzs: megérkeztek a szájmaszkok, indul a digitális oktatás. Ovi? Döntse el az önkormányzat, bezárja-e
Túl a városon 2020. március 14. 16:21

Operatív törzs: megérkeztek a szájmaszkok, indul a digitális oktatás. Ovi? Döntse el az önkormányzat, bezárja-e

Az egészségügyben dolgozók védőfelszereléssel való ellátása, elsősorban a védőmaszkok kiosztása zajlik. 3900 doboz maszkot vehettek már át a háziorvosok, és még 1700 átvételre vár – mondta el az operatív törzs szombat délutáni sajtótájékoztatóján Lakatos Tibor ezredes.

Hirdetés

Egy kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a nincs egészségügyi dolgozó hazánkban, akiknél diagnosztizálták volna a koronavírust. A 444.hu újságírója nehezményezte, hogy napok óta nem jelenik meg egészségügyi szakember a sajtótájékoztatón, ezért nincs kinek feltenni a kifejezetten járványügyre
vonatkozó kérdéseket.

Megerősítették az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján, hogy továbbra is 25 koronavírussal fertőzött embert tartanak nyilván Magyarországon.

Digitális munkarendet vezetnek be az oktatásban – jelentette ki Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős helyettes államtitkár. Ez azt jelenti, hogy

folyik az oktatás hétfőtől, de más módszerekkel. A digitális tanítás módszertani útmutatója elkészült, amelyet már szombaton bemutatnak – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Meg kell oldani a gyerekek otthoni kiscsoportos felügyeletét, és ennek kapcsán kérte, hogy ezt ne a nagyszülők végezzék. Maruzsa államtitkár szerint az szomszédok rotációs rendben ezt a feladatot egymás között megoldhatják. Ahol megoldhatatlan a gyerekek otthon tartása, ott az iskola kiscsoportokban fogja tudni fogadni a diákokat.

A gyerekek ténylegesen maradjanak otthon – hangsúlyozta Maruzsa, a bandázásnak ilyen körülmények között nincs helye, tette hozzá.

A diákétkeztetés önkormányzati feladat, és Maruzsa beszédében utalt arra, hogy a településen kell megtalálni annak módját, hogyan tudják az ételt eljuttatni a diákoknak. Jelezte:

az iskolák étkezdéit nem fogják az elkövetkezendő időben megnyitni.

Az óvodák nyitva tartásáról és bezárásáról szóló döntés joga visszakerül a fenntartó önkormányzatokhoz

– derült ki a tájékoztatón. Nem zárják be sem az általános, sem a középiskolák kollégiumait, de a diákokat arra kérik, hogy maradjanak otthon. Ha ez nem megoldható, a kollégium fogadja őket.

A helyettes államtitkár mindenkitől azt kérte, hogy most nem azt nézzük, mit, miért nem lehet megtenni, hanem vegyük elő pozitívabb énünket, és a megoldásokat keressük.

B. P.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: járvány koronavírus távoktatás