Hirdetés
Hirdetés
Színes 2020. március 14. 13:45

Mivel közlekedjünk koronavírus idején? Hát persze, hogy kerékpárral!

A Magyar Kerékpárosklub a biciklis közlekedés előnyeinek felfedezésére biztató kampányt indított a koronavírus-járvány idején. A biciklizés nemcsak egészséges, hanem a tömegből is kiszabadít.

Hirdetés

„Biciklin szabad levegőn, a nyomasztó tömegből kiszakadva, vírusoktól védettebben közlekedhetsz a mindennapokban, és a zárt edzőtermekből is kiszabadíthat a kerékpár” – üzeni a koronavírussal való fertőződéstől tartóknak a Magyar Kerékpárosklub. „Kerékpárral egyszerűen, olcsón, dugók és fertőzésveszélytől mentesebben, egészségesebben intézhetjük napi ügyeinket”.

A már bringázóknak is üzen a Kerékpárosklub, tőlük azt kérik, hogy segítsenek ismerőseiknek kipróbálni a biciklizést, legyen szó mindennapi útvonalak felfedezésétől kezdve technikai tanácsokon át szerelési tippekig.

„Nem baj, ha eddig nem tekertetek. Legyen ez egy lehetőség megváltoztatni a szokásokat! Ha pedig már bringával jártok, akkor segítsetek gyakorolni valaki másnak!” – mondja a biciklizés népszerűsítéséért dolgozó szervezet.

A bringázás elkezdéséhez nyújt segítséget a Kerékpárosklub honlapjáról letölthető Kisokos, amiben a biciklivásárlástól kezdve a mindennapos közlekedésig szedtek össze alapvető gyakorlati tanácsokat és fontos szabályokat.

A magyar lakosság nyolcvannégy százalékának egyébként elérhető egy saját vagy megosztott bringa, hatvanhét százaléknak van is biciklije, derült ki a Kerékpárosklub 2018-as reprezentatív kutatásából. Így a magyarok nagy többsége akár ma bringára ülhet, mondja a Kerékpárosklub.

* * *

Szeged.hu – Minden, ami Szeged! Tartson velünk a Facebookon is!

Cimkék: bicikli járvány kerékpár kerékpáros koronavírus Magyar Kerékpáros Klub pandémia világjárvány
Hirdetés
Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés